Krajčkova knjiga receptov

Matcha oblačekObjavil BarbaraMala razvajanja na koncu dneva veljajo največ. Barbara je tokrat pripravila puhasto kremo iz matche in čičerikine vode, aquafabe.
Poletna pastirska solataObjavil BarbaraStara pastirska jed na bovškem - mlad vroč kuhan krompir v olupku s skuto. Barbara se je to odlično pastirsko jed odločila predelati v vegansko različico z dodano zelenjavo. In nastala je solatna pastirska skleda - super hrana za vroče poletne dni.
Veganska matcha pitaObjavil BarbaraZa vse sladkosnede, ki jih navdušuje okus zelenega čaja - tu je matcha pita! Brez mleka, jajc in ostalih živalskih produktov bo zadovoljila vse vaše goste. S svojim izgledom bo prepričala še najbolj skeptične jedce! 🙂
Curry veganska juhaObjavil BarbaraCurry juhica, ali kot ji Barbara rada pravi - božanska, ker poboža vse brbončice. Popolna izbira za hladne in mokre jesenske dni, ko paše malo toplega crkljanja. 🙂
Veganski MousseObjavil BarbaraPuhasta čokoladna krema v veganski različici - ja, vse se da, če se hoče. 🙂
Zelenjavni polpeti iz pečiceObjavil BarbaraLahki in okusni zelenjavni polpeti, ki se odlično obnesejo tako sveže pečeni, kot hladni; kot malica na delovnem mestu s skledo solate ali kot večerni prigrizek skupaj z doma narejeno guacamole omako.
Makovi muffiniObjavil BarbaraŠolski zvonec je že zazvonil in življenje počasi prehaja nazaj na ustaljene tire. Ja, tudi poletje nam počasi maha v slovo. Za tolažbo nam je naša Barbara pripravile te čudovite muffine, ki jih je že njej delala njena babica. 🙂
Polenta z ajdovo kašo in semeni.Objavil BarbaraV poletje smo že kar konkretno zakorakali in Barbara nam je tokrat ustvarila čudovito poletno kosilo. Naj se sezona kumar začne! 🙂
Falafli iz pečiceObjavil BarbaraHrustljavi falafli z mehko sredico, pečeni v pečici. Naša Barbara jih je postregla skupaj s praženim kislim zeljem in kuhanim krompirjem - ideja tudi za vaše kosilo?
Praženi sladki mandljiObjavil BarbaraZdrava različica doma praženih mandljev z agavinim sirupom, olivnim oljem, cimetom in eritritolom. Zimsko razvajanje, vonj cimeta, karamele in mandljev.
Objavil Krajček
Kakijevo pecivoObjavil KrajčekAbsolutno navdušeni smo, ko nam stranke pošljete vaše kreacije v kuhinji! Tudi Kristino je zajela kaki norija (le kako je ne bi?!) in nam je poslala recept za njeno kakijevo sladico, ki je sila preprosta, hkrati pa oh tako dobra. 🙂 Hvala Kristina!
1 2 3 10

Imate tudi sami odličen recept?

  označuje obvezno polje

minut
minut
minut

Dodaj sestavino