Žemljin narastek
Zanimiva sladica za takrat, ko vam ostane kruh, vi pa nimate srca, da bi ga vrgli v smeti. Mamljiv žemljin narastek vam bo tu priskočil na pomoč.
Juhu, zdaj ste prijavljeni.
Najprej rozine namočimo v rum.
Nato dobro skupaj zmešamo vse suhe sestavine.
Postopoma dodajamo ostale sestavine in mešamo toliko časa, dokler se vse sestavine med seboj ne premešajo.
Pekač obložimo s peki papirjem (tortni model) ali namažemo z maslom in oprašimo z moko (pekač).
Pečemo v ogreti pečici na 180°C največ 45 minut.
Pecivo razrežemo šele takrat, ko se dobro ohladi. Po želji ga pred serviranjem lahko potresemo s sladkorjem v prahu.
Dober tek!
Zanimiva sladica za takrat, ko vam ostane kruh, vi pa nimate srca, da bi ga vrgli v smeti. Mamljiv žemljin narastek vam bo tu priskočil na pomoč.
Si letos za božič želite ustvariti nekaj drugega, kot potico? Vam smemo predlagati ta sočen, saden božični kruh, nad katerim bodo vsi navdušeni? Super, želimo vam prijetno peko! 🙂
Veganska alternativa nam vsem znani sladici in kraljici decembrskih praznovanj – orehovi potici!
Italijanski piškoti Amaretti, oziroma ”razpokančki”, ki se vam bodo kar stopili v ustih.
Novi dogodki pridejo kmalu.
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
Hej! S prijavo na naše novičke prejmeš presenečenje! In obljubimo, da jih ne bomo pošiljali preveč in da bodo vedno polne zanimivih vsebin, fotografij in naših razmišlanj ;)