fbpx

Praženi sladki mandlji

Kategorije
Čas priprave20 minČas kuhanja25 minSkupni čas45 min

Zdrava različica doma praženih mandljev z agavinim sirupom, olivnim oljem, cimetom in eritritolom.
Zimsko razvajanje, vonj cimeta, karamele in mandljev.

Sestavine

 2 skodelici mandljev
 Sol
 2 žlici olivnega olja
 1 čajna žlička mletega cimeta

Navodila

1

Mandlje namočimo čez noč, zjutraj jih splaknemo in popivnamo s papirnato brisačko.

Pečico segrejemo na 170°C

2

Pripravimo si dve skledi.
V prvi skledi skupaj zmešamo agavin sirup, ščep sol, olivno olje in osušene mandlje.

V drugi skledi skupaj zmešamo eritritol, ščep soli in mleti cimet. Premešamo in dodamo mandlje, da se kristalčki eritritola lepo povežejo z mandlji.

3

Pekač obložimo s peki papirjem in nanj stresemo mandlje. Enakomerno jih razporedimo po pekaču. Mandlje pečemo 25 minut.. Med peko jih malce premešamo, da se ne zapečejo.

Ko so mandlji pečeni jih vzamemo iz pečice in počakamo, da se ohladijo.

Ko so mandlji hladni jih lahko postrežemo. Če nam jih kaj ostane, jih lahko skranimo v neprodušni posodici.

SI ŽE KRAJČEK?

Potem se pa le vpiši na stran!

Drugače pa klikni polje “Ustvari račun” ob zaključku naročila in postani del Krajčkove družine

Zakladi iz Krajčka

Hej! S prijavo na naše novičke prejmeš presenečenje! In obljubimo, da jih ne bomo pošiljali preveč in da bodo vedno polne zanimivih vsebin, fotografij in naših razmišlanj ;)