fbpx
×

Izdelek je bil dodan v košarico!

Odpri košarico →
×

Vaše izdelke bomo poslali brezplačno!

Odpri košarico →
Vas zanima več ?

Vas zanima več?

Potem vas vabimo, da se naročite na naše novičke, kjer vas bomo obveščali o vseh novostih, akcijah, dogodkih in še kaj!

Si že krajček?

Prijavi se

Ste pozabili geslo?

Ustvari račun

Ustvari račun

Juhu, zdaj ste prijavljeni.

Falafli iz pečice

Hrustljavi falafli z mehko sredico, pečeni v pečici. Naša Barbara jih je postregla skupaj s praženim kislim zeljem in kuhanim krompirjem - ideja tudi za vaše kosilo?

Čas priprave20 minČas kuhanja30 minSkupni čas50 min

Sestavine

 1 pločevinka čičerike (splaknjena)cca 240g čičerike
 1 čebula
 3 stroki česna
 ½ čajne žličke soli
 ½ čajne žličke kumine
 1 žlica sezama za v zmes+ malce sezama za dekoracijo
 1 žlica zatarjaArabska začimbna mešanica, ki vsebuje timijan, origano, sezam, sumac in sol
 1 žlica ajdove moke
 ½ čajne žličke sode bikarbone
 2 žlici olivnega olja
 1 žlica limoninega soka
 Zelenje 2 mladih čebul
 1 žlica mletega petršilja (ali pest svežega)

Navodila

1

Ogrejemo pečico na 190°C.
Vse sestavine grobo zmiksamo v multipraktiku. Pustimo počivat 1 uro, da se sestavine med seboj lepo povežejo in dobijo aromo.

2

Oblikujemo kroglice in jih povaljaj v sezamu, ki smo ga pripravili za dekoracijo.
Falafle položimo na peki papir in jih premažemo z olivnim oljem.

3

Falafle v ogreti pečici pečemo okoli 30 minut, oziroma dokler niso zlato zapečeni.

Še več receptov za vas

Zakladi iz Krajčka

Hej! S prijavo na naše novičke prejmeš presenečenje! In obljubimo, da jih ne bomo pošiljali preveč in da bodo vedno polne zanimivih vsebin, fotografij in naših razmišlanj ;)

Vas zanima več?

Potem vas vabimo, da se naročite na naše novičke, kjer vas bomo obveščali o vseh novostih, akcijah, dogodkih in še kaj!