fbpx

Falafli iz pečice

Čas priprave20 minČas kuhanja30 minSkupni čas50 min

Hrustljavi falafli z mehko sredico, pečeni v pečici. Naša Barbara jih je postregla skupaj s praženim kislim zeljem in kuhanim krompirjem - ideja tudi za vaše kosilo?

Sestavine

 1 pločevinka čičerike (splaknjena)cca 240g čičerike
 1 čebula
 3 stroki česna
 ½ čajne žličke soli
 ½ čajne žličke kumine
 1 žlica sezama za v zmes+ malce sezama za dekoracijo
 1 žlica zatarjaArabska začimbna mešanica, ki vsebuje timijan, origano, sezam, sumac in sol
 1 žlica ajdove moke
 ½ čajne žličke sode bikarbone
 2 žlici olivnega olja
 1 žlica limoninega soka
 Zelenje 2 mladih čebul
 1 žlica mletega petršilja (ali pest svežega)

Navodila

1

Ogrejemo pečico na 190°C.
Vse sestavine grobo zmiksamo v multipraktiku. Pustimo počivat 1 uro, da se sestavine med seboj lepo povežejo in dobijo aromo.

2

Oblikujemo kroglice in jih povaljaj v sezamu, ki smo ga pripravili za dekoracijo.
Falafle položimo na peki papir in jih premažemo z olivnim oljem.

3

Falafle v ogreti pečici pečemo okoli 30 minut, oziroma dokler niso zlato zapečeni.

SI ŽE KRAJČEK?

Potem se pa le vpiši na stran!

Drugače pa klikni polje “Ustvari račun” ob zaključku naročila in postani del Krajčkove družine

Zakladi iz Krajčka

Hej! S prijavo na naše novičke prejmeš presenečenje! In obljubimo, da jih ne bomo pošiljali preveč in da bodo vedno polne zanimivih vsebin, fotografij in naših razmišlanj ;)