fbpx
×

Izdelek je bil dodan v košarico!

Odpri košarico →
×

Vaše izdelke bomo poslali brezplačno!

Odpri košarico →

Si že krajček?

Prijavi se

Ste pozabili geslo?

Ustvari račun

Ustvari račun

Juhu, zdaj ste prijavljeni.

Zelenjavni polpeti iz pečice

Lahki in okusni zelenjavni polpeti, ki se odlično obnesejo tako sveže pečeni, kot hladni; kot malica na delovnem mestu s skledo solate ali kot večerni prigrizek skupaj z doma narejeno guacamole omako.

Čas priprave40 minČas kuhanja30 minSkupni čas1 ura 10 min

Sestavine

 1 srednje velik sladek krompir
 200 g vložene čičerike
 1 steblo brokolija
 1 žlica veganskega parmezana
 1 žlica mletih lanenih semen (+ 3 žlice vode)
 Sol, poper
 2 žlici svežega peteršilja
 1 čebula
 3 stroke česna
 ½ čajne žličke začimbne mešanice Garam masala
 ¼ čajne žličke curry začimb
 2 žlici čičerikine moke
 1 žlica ovsenih kosmičev
 Olivno olje za premaz

Navodila

1

Pečico segrejemo na 180°C.

Pripravimo vegansko jajce - lanena mleta semena zamešamo z vodo in pustimo na strani cca 10 minut, da se poveže v homogeno zmes.

2

Sladek krompir naribamo in ožamemo odvečno vodo. Čebulo in česen nasesekljamo. Steblo brokolija narežemo na male delčke.

3

Na olivnem olju na hitro prepražimo čebulo in česen, dodamo brokoli, da se malo razpusti. Damo na stran.

4

V skledi zmešamo vse sestavine.
Na peki papir nadevamo zmes z jušno žlico in oblikujemo v polpete.
Premažemo z olivnim oljem ter postavimo v pečico. Pečemo 30minut*.

*Polpete lahko pečemo tudi 15 minut na vsaki strani. Previdno jih obrnemo z lopatko na drugo stran, saj so zelo rahli.

Še več receptov za vas

    Juha iz rdeče pese

    Krajčkova kuharica Barbara je o svoji juhi povedala: »Rdeče pese nisem imela nikoli rada… zdaj sem nad njo navdušena!« Mi se z njo strinjamo, pregrešno dobra je!

    Preberi več

    Božanska lečina juha

    Da vam bo vaša prebava hvaležna si privoščite krožnik vroče lečine juha – leča je namreč polna lahko prebavljivih beljakovin in vlaknin. Z njo si zato lahko uravnavamo in pospešujemo prebavo – za po vrhu pa je še okusna!

    Preberi več

    Zlato kurkumino mleko

    Kurkuma vsebuje vrsto hranilnih snovi in vitaminov, med drugim vitamin C, vitamin B6, mangan, magnezij, železo, veliko vlaknin in tudi kalij, zato je ta recept pravi mali zaklad, ki vas bo branil pred zimskimi prehladi.

    Preberi več

Zakladi iz Krajčka

Hej! S prijavo na naše novičke prejmeš presenečenje! In obljubimo, da jih ne bomo pošiljali preveč in da bodo vedno polne zanimivih vsebin, fotografij in naših razmišlanj ;)

[mc4wp_form id="8049"]