fbpx
×

Izdelek je bil dodan v košarico!

Odpri košarico →

Vaše izdelke bomo poslali brezplačno!

Odpri košarico →
Vas zanima več ?

Vas zanima več?

Potem vas vabimo, da se naročite na naše novičke, kjer vas bomo obveščali o vseh novostih, akcijah, dogodkih in še kaj!

Si že krajček?

Prijavi se

Ste pozabili geslo?

Ustvari račun

Ustvari račun

Juhu, zdaj ste prijavljeni.

Zelenjavni polpeti iz pečice

Lahki in okusni zelenjavni polpeti, ki se odlično obnesejo tako sveže pečeni, kot hladni; kot malica na delovnem mestu s skledo solate ali kot večerni prigrizek skupaj z doma narejeno guacamole omako.

Čas priprave40 minČas kuhanja30 minSkupni čas1 ura 10 min

Sestavine

 1 srednje velik sladek krompir
 200 g vložene čičerike
 1 steblo brokolija
 1 žlica veganskega parmezana
 1 žlica mletih lanenih semen (+ 3 žlice vode)
 Sol, poper
 2 žlici svežega peteršilja
 1 čebula
 3 stroke česna
 ½ čajne žličke začimbne mešanice Garam masala
 ¼ čajne žličke curry začimb
 2 žlici čičerikine moke
 1 žlica ovsenih kosmičev
 Olivno olje za premaz

Navodila

1

Pečico segrejemo na 180°C.

Pripravimo vegansko jajce - lanena mleta semena zamešamo z vodo in pustimo na strani cca 10 minut, da se poveže v homogeno zmes.

2

Sladek krompir naribamo in ožamemo odvečno vodo. Čebulo in česen nasesekljamo. Steblo brokolija narežemo na male delčke.

3

Na olivnem olju na hitro prepražimo čebulo in česen, dodamo brokoli, da se malo razpusti. Damo na stran.

4

V skledi zmešamo vse sestavine.
Na peki papir nadevamo zmes z jušno žlico in oblikujemo v polpete.
Premažemo z olivnim oljem ter postavimo v pečico. Pečemo 30minut*.

*Polpete lahko pečemo tudi 15 minut na vsaki strani. Previdno jih obrnemo z lopatko na drugo stran, saj so zelo rahli.

Še več receptov za vas

    Brokolijeva juha

    Poleg špinače je brokoli ena od redkih vrst zelenjave, ki vsebuje veliko količino koencima Q10, antioksidanta, ki ima preventivno funkcijo pri varovanju srca. Varujte svoje srce, pojejte malo Barbarine brokolijeve juhe. 🙂

    Preberi več

    Falafli iz pečice

    Hrustljavi falafli z mehko sredico, pečeni v pečici. Naša Barbara jih je postregla skupaj s praženim kislim zeljem in kuhanim krompirjem – ideja tudi za vaše kosilo?

    Preberi več

    Kakijeva panna cotta

    Ste naveličani klasične italijanske panna cotte z gozdnimi sadeži? Potem je čas za zimsko različico! Zakaj? Ker imamo radi sezonsko (in lokalno). 🙂 V teh deževnih jesenskih dneh naj vam kot Sonce zažari kakijeva panna cotta. Hvala za recept, David!

    Preberi več

Zakladi iz Krajčka

Hej! S prijavo na naše novičke prejmeš presenečenje! In obljubimo, da jih ne bomo pošiljali preveč in da bodo vedno polne zanimivih vsebin, fotografij in naših razmišlanj ;)

Vas zanima več?

Potem vas vabimo, da se naročite na naše novičke, kjer vas bomo obveščali o vseh novostih, akcijah, dogodkih in še kaj!