
Kakijeva skledica
Kaki je naš najljubši zimski sadež, in spodobi se, da ga pripravljamo na 1001 način. Tokrat ga je Barbara pripravila kot slastno malico, ki jo z lahkoto pripravimo tudi za v službo ali šolo.
Juhu, zdaj ste prijavljeni.
Šampinjone speremo z vodo, jim odstranimo peclje ter jih na drobno narežemo. Skupaj z mletim mesom (teletino) jih popražimo na maslu.
Dodamo še vse ostale sestavine z izjemo prepeličjih jajc. Vse skupaj premešamo in podušimo.
V manjši pekač, obložen z peki papirjem previdno zložimo šampinjone ter jih nadevamo s pripravljenim nadevom, a ne do vrha! Prepeličje jajce vsako posebej ubijemo in zlijemo na nadev.
Pekač previdno porinemo v pečico in 10 minut pečemo pri 200°C. Če želimo jed bolj sočno, v pekač (brez papirja) pred pečenjem vlijemo nekaj jušne osnove in masla.
Kaki je naš najljubši zimski sadež, in spodobi se, da ga pripravljamo na 1001 način. Tokrat ga je Barbara pripravila kot slastno malico, ki jo z lahkoto pripravimo tudi za v službo ali šolo.
Ni važno, ali nas pograbi lakota zjutraj ali zvečer – tile zelenjavni muffini so tako slastni, da jih boste lahko jedli za zajtrk, kosilo in večerjo!
Čudovitimi kruhki, s katerimi boste navdušili tudi najbolj zahtevnega gosta v vašem domu!
Kar nasmeh se nam nariše na obrazu, ko vidimo to čudovito oranžno kremno juhico, ki ni le zelo dobra, ampak je tudi prava vitaminska bomba.
Novi dogodki pridejo kmalu.
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
Hej! S prijavo na naše novičke prejmeš presenečenje! In obljubimo, da jih ne bomo pošiljali preveč in da bodo vedno polne zanimivih vsebin, fotografij in naših razmišlanj ;)