fbpx
×

Izdelek je bil dodan v košarico!

Odpri košarico →
×

Vaše izdelke bomo poslali brezplačno!

Odpri košarico →

Si že krajček?

Prijavi se

Ste pozabili geslo?

Ustvari račun

Ustvari račun

Juhu, zdaj ste prijavljeni.

Šampinjoni s prepeličjimi jajci

Super prigrizek ali predjed, ki ne zahetva veliko priprav.

Čas priprave20 minČas kuhanja1 uraSkupni čas1 ura 20 min

Sestavine

Sestavine
 6 velikih šampinjonov
 150 g mlete teletine
 1 žlica drobtin
 1 rumenjak
 1 žlica drobno sesekljanega peteršilja
 Morska sol
 Sveže zmlet poper ali čili
 1 žlica masla
 6 prepeličjih jajc

Navodila

Priprava
1

Šampinjone speremo z vodo, jim odstranimo peclje ter jih na drobno narežemo. Skupaj z mletim mesom (teletino) jih popražimo na maslu.

2

Dodamo še vse ostale sestavine z izjemo prepeličjih jajc. Vse skupaj premešamo in podušimo.

3

V manjši pekač, obložen z peki papirjem previdno zložimo šampinjone ter jih nadevamo s pripravljenim nadevom, a ne do vrha! Prepeličje jajce vsako posebej ubijemo in zlijemo na nadev.

4

Pekač previdno porinemo v pečico in 10 minut pečemo pri 200°C. Če želimo jed bolj sočno, v pekač (brez papirja) pred pečenjem vlijemo nekaj jušne osnove in masla.

Še več receptov za vas

    Proseni polpeti

    Super enostavni polpetki, ki jih lahko pripravite praktično poleg vsake jedi (no, odsvetujemo, da jih postrežete skupaj s sladico).

    Preberi več

    Špargljeva pita

    Šparglji, oziroma beluši so res nekaj posebnega, saj prečiščujejo telo (čistijo ledvice, mehur, sečne kanale, kri, črevesje in jetra) in vsebujejo vitamine in minerale kot so fosfor, žveplo, kalcij, magnezij, železo, baker, cink, mangan, jod, vitamin C, B-kompleks, vitamin E in vitamin A. Poskusite jih še v naši piti!

    Preberi več

Zakladi iz Krajčka

Hej! S prijavo na naše novičke prejmeš presenečenje! In obljubimo, da jih ne bomo pošiljali preveč in da bodo vedno polne zanimivih vsebin, fotografij in naših razmišlanj ;)

[mc4wp_form id="8049"]