fbpx

Veganski tatarski biftek

Veganski tatarski biftek ali namaz iz leče je izredno enostavno pripraviti in bo navdušil tudi tiste, ki prisegajo le na tistega pravega iz mesa.

Sestavine

 Tretjina skodelice namočenih indijskih oreščkov
 Pol skodelice kuhane rjave ekološke leče
 Pol skodelice suhih vloženih paradižnikov (dobro odcejanih)
 1 manjša čebula
 1 česen
 pol čajne žličke paprike v prahu
 1 čajna žlička kaper
 6 žlic olivnega olja
 svež peteršilj
 košček čilija/paprike redeče
 2 manjši kisli kumarici
 mleta kumina
 poper
 sol

Navodila

1

V vodo namočimo indijske oreščke

2

Če slučajno nimamo vloženih paradižnikov, lahko uporabimo suhe paradižnike, katere prv tako namočimo v toplo vodo.

3

Pristavimo vodo za kuhanje leče in lečo skuhamo.

4

Narežemo čebulo, česen in kisli kumarici, peteršilj na grobo sesekljamo.

5

Ko je leča skuhana, jo odcedimo.

6

Prav tako dobro odcedimo indijske oreščke ter paradižnike. Lahko jih tudi popivnamo s papirjem.

7

Vse skupaj vstavimo v blender/mešalnik, dodamo preostanek vseh sestavin in dobro zmiksamo.

8

Dobimo čudovit namaz, ki bo zadostil še tako zahtevne gurmane – ne pričakujte okusa mesa.

Namaz lahko postrežemo s pečenim toastom ali kruhom. Po vrhu lahko posujete vložene kapre v kisu.

Pa dober tek.

SI ŽE KRAJČEK?

Potem se pa le vpiši na stran!

Drugače pa klikni polje “Ustvari račun” ob zaključku naročila in postani del Krajčkove družine