fbpx
×

Izdelek je bil dodan v košarico!

Odpri košarico →
×

Vaše izdelke bomo poslali brezplačno!

Odpri košarico →

Si že krajček?

Prijavi se

Ste pozabili geslo?

Ustvari račun

Ustvari račun

Juhu, zdaj ste prijavljeni.

Lahka čokoladna torta s kokosom

Lahka čokoladna in kokosova tortica, ki se kar stopi v ustih! Poleg tega pa je primerna tudi za vse z intoleranco na gluten in laktozo.

Skupni čas41 min

Sestavine

Biskvit
 8 beljakov
 150 g kokosove moke
 180 g sladkorja v prahu
Krema
 500 ml kokosove ali riževe smetane za stepanje
 300 g čokolade brez glutena
 8 rumenjakov

Navodila

1

Beljake stepite v sneg ter dodajte kokosovo moko in sladkor. Pecite v tortnem modelu, v ogreti pečici, 20 minut na 170 °C.

2

Za kremo stepite kokosovo smetano in jo shranite v hladilniku. Čokolado raztopite na sopari, odstavite in dodajte rumenjake. V mlačno maso nazadnje vmešajte še stepeno smetano.

3

Ko je biskvit ohlajen (modela ne odpirajte), nanj nalijte kremo in vse skupaj postavite v hladilnik za najmanj 4 ure, še bolje pa čez noč.

Vir: vsebrezglutena.si

Še več receptov za vas

    Veganski parmezan

    Živimo v takem času, ko lahko že čisto vse jedi ustvarimo brez glutena, brez laktoze in brez jajc. To dokazuje tudi recept za veganski parmezan, ki je nastal izpod pridnih rok naše krajčkove kuharice Barbare. Uporabite ga lahko povsod, kjer bi uporabili tudi mlečni parmezan.

    Preberi več

    Kumarični gaspačo z lubenico

    Na vroč poletni dan se prileže nekaj hladnega. Ta gaspačo s kumaro in lubenico je zelo lahek, osvežilen, poleg tega pa je še prava paša za oči. S tem gaspačom pa se boste še poskrbeli, da boste poleti dobro hidrirani.

    Preberi več

Zakladi iz Krajčka

Hej! S prijavo na naše novičke prejmeš presenečenje! In obljubimo, da jih ne bomo pošiljali preveč in da bodo vedno polne zanimivih vsebin, fotografij in naših razmišlanj ;)

[mc4wp_form id="8049"]