fbpx

Kakijeva panna cotta

Čas priprave20 minČas kuhanja1 uraSkupni čas1 ura 20 min

Ste naveličani klasične italijanske panna cotte z gozdnimi sadeži? Potem je čas za zimsko različico! Zakaj? Ker imamo radi sezonsko (in lokalno). :) V teh deževnih jesenskih dneh naj vam kot Sonce zažari kakijeva panna cotta. Hvala za recept, David!

Sestavine

 1 l rastlinskega napitkaMi smo izbrali kokosovega
 150 ml javorjevega sirupaAli sladilo po izbiri
 ½ čajne žličke burbonske vanilijeali zrna 1 stroka vanilije
 2 žlički agar agarja
 2 do 3 zelo zrele kakije

Navodila

1

V kozico vlijemo mleko in dodamo vse sestavine, razen kakijev.

2

Mešamo dokler ne zavre. Nato zmanjšamo ogenj in ob rahlem vretju kuhamo še 5minutk. Ob tem stalno mešamo. Odstavimo iz štedilnika.

3

Kozarčke, v katerih bomo servirali oz. jih bomo uporabili za model, prej splaknemo z mrzlo vodo, da ne počijo. Tekočino vlijemo v kozarčke, počakamo da se malo ohladijo in jih postavimo v hladilnik za eno urco oz. dokler se tekočina ne strdi.

4

Pred serviranjem olupimo kakije in jih zmiksamo.

5

Sladico lahko serviramo v kozarčku ali na krožniku. Če panna cotta ne bo šla ven iz kozarčka, si lahko pomagamo s konico noža tako, da samo podrsamo ob notranjim robom kozarca in zagotovo bo padla ven. V tem primeru jo s kakiji prelijmo na krožniku. Pol čez kaki in pol zraven.

In to je to. Sledi uživanje ob sladici. :)

SI ŽE KRAJČEK?

Potem se pa le vpiši na stran!

Drugače pa klikni polje “Ustvari račun” ob zaključku naročila in postani del Krajčkove družine

Zakladi iz Krajčka

Hej! S prijavo na naše novičke prejmeš presenečenje! In obljubimo, da jih ne bomo pošiljali preveč in da bodo vedno polne zanimivih vsebin, fotografij in naših razmišlanj ;)