fbpx
×

Izdelek je bil dodan v košarico!

Odpri košarico →
×

Vaše izdelke bomo poslali brezplačno!

Odpri košarico →
Vas zanima več ?

Vas zanima več?

Potem vas vabimo, da se naročite na naše novičke, kjer vas bomo obveščali o vseh novostih, akcijah, dogodkih in še kaj!

Si že krajček?

Prijavi se

Ste pozabili geslo?

Ustvari račun

Ustvari račun

Juhu, zdaj ste prijavljeni.

Kumarični gaspačo z lubenico

Na vroč poletni dan se prileže nekaj hladnega. Ta gaspačo s kumaro in lubenico je zelo lahek, osvežilen, poleg tega pa je še prava paša za oči. S tem gaspačom pa se boste še poskrbeli, da boste poleti dobro hidrirani.

Skupni čas30 min

Sestavine

 3 kumare
 120 g tofuja
 150 ml ledeno hladne vode
 1 majhna bela čebula
 3 žlice limoninega soka
 1 čajna žlička nastrganega ingverja
 2 žlici koriandrovih lističov
 Lističi 8 vejic mete
 2 žlički soli
 Pol žličke kajenskega popra
Dekoracija
 2 rezini lubenice (vsaka široka približno 2 cm)
 4 žlice bučnih semen
 2 žlici olivnega olja

Navodila

1

Kumare operemo, jih po dolgem prerežemo in postrgamo semena. Meso kumar zrežemo na kocke, jim dodamo vse preostale sestavine, le nekaj metinih lističev prihranimo za konec.

2

Vse skupaj pretlačimo s paličnim mešalnikom, mešanico začinimo s soljo in poprom in juho za 2 do 6 ur postavimo v hladilnik.

3

Rezinama lubenic odstranimo semena in lubenici zrežemo na kocke. Bučna semena popražimo v teflonski posodi brez dodatka maščobe.

4

Ohlajeno juho porazdelimo po krožnikih ali skodelicah, po njej potresemo kocke lubenice in pražena semena, pokapamo z olivnim oljem in postrežemo.

Še več receptov za vas

Zakladi iz Krajčka

Hej! S prijavo na naše novičke prejmeš presenečenje! In obljubimo, da jih ne bomo pošiljali preveč in da bodo vedno polne zanimivih vsebin, fotografij in naših razmišlanj ;)

Vas zanima več?

Potem vas vabimo, da se naročite na naše novičke, kjer vas bomo obveščali o vseh novostih, akcijah, dogodkih in še kaj!