Print Options:

Lahka čokoladna torta s kokosom

Za število oseb1 porcijaSkupni čas41 min

Lahka čokoladna in kokosova tortica, ki se kar stopi v ustih! Poleg tega pa je primerna tudi za vse z intoleranco na gluten in laktozo.

Biskvit
 8 beljakov
 150 g kokosove moke
 180 g sladkorja v prahu
Krema
 500 ml kokosove ali riževe smetane za stepanje
 300 g čokolade brez glutena
 8 rumenjakov
1

Beljake stepite v sneg ter dodajte kokosovo moko in sladkor. Pecite v tortnem modelu, v ogreti pečici, 20 minut na 170 °C.

2

Za kremo stepite kokosovo smetano in jo shranite v hladilniku. Čokolado raztopite na sopari, odstavite in dodajte rumenjake. V mlačno maso nazadnje vmešajte še stepeno smetano.

3

Ko je biskvit ohlajen (modela ne odpirajte), nanj nalijte kremo in vse skupaj postavite v hladilnik za najmanj 4 ure, še bolje pa čez noč.

Vir: vsebrezglutena.si