fbpx
×

Izdelek je bil dodan v košarico!

Odpri košarico →
×

Vaše izdelke bomo poslali brezplačno!

Odpri košarico →

Si že krajček?

Prijavi se

Ste pozabili geslo?

Ustvari račun

Ustvari račun

Juhu, zdaj ste prijavljeni.

Nekvašen pirin kruh

Če prisegate na domačo peko kruha in želite poskusiti nekaj novega, je ta recept za vas!

Čas priprave20 minČas kuhanja1 uraSkupni čas1 ura 20 min

Sestavine

 400 g pirine moke ekološke kmetije Rengeo
 200 ml mineralne vode
 1 vrečka vinskega kamna
 2 žlica olivnega olja
 Ščepec soli (po želji)
 Pest različnih semen ( laneno seme, sezam, sončnično seme, bučna semena,… po želji)

Navodila

1

Moko, vinski kamen, sol in 1 žlico olivnega olja zmešamo skupaj.

2

Počasi dodajamo mineralno vodo in dobro zmešamo (najbolje z leseno kuhalnico ali kar z rokami). Testo je bolj tekoče kot pri kvašenem kruhu, zato naj vas to ne preplaši.

3

Pečico ogrejemo na 200°C. Modelni pekač pomažemo z žlico olivnega olja in vanj vlijemo testo.

4

Po želji lahko čez posujemo semena in jih malo poteptamo v testo.

5

Pečemo približno 1 uro, dokler kruh lepo ne naraste in se naredi hrustljava skorjica. Po peki kruh zavijemo v bombažno krpo dokler se ne shladi.

Še več receptov za vas

    Kakijeva panna cotta

    Ste naveličani klasične italijanske panna cotte z gozdnimi sadeži? Potem je čas za zimsko različico! Zakaj? Ker imamo radi sezonsko (in lokalno). 🙂 V teh deževnih jesenskih dneh naj vam kot Sonce zažari kakijeva panna cotta. Hvala za recept, David!

    Preberi več

    Zlato kurkumino mleko

    Kurkuma vsebuje vrsto hranilnih snovi in vitaminov, med drugim vitamin C, vitamin B6, mangan, magnezij, železo, veliko vlaknin in tudi kalij, zato je ta recept pravi mali zaklad, ki vas bo branil pred zimskimi prehladi.

    Preberi več

Zakladi iz Krajčka

Hej! S prijavo na naše novičke prejmeš presenečenje! In obljubimo, da jih ne bomo pošiljali preveč in da bodo vedno polne zanimivih vsebin, fotografij in naših razmišlanj ;)

[mc4wp_form id="8049"]