Print Options:

Nekvašen pirin kruh

Za število oseb1 porcijaČas priprave20 minČas kuhanja1 uraSkupni čas1 ura 20 min

Če prisegate na domačo peko kruha in želite poskusiti nekaj novega, je ta recept za vas!

 400 g pirine moke ekološke kmetije Rengeo
 200 ml mineralne vode
 1 vrečka vinskega kamna
 2 žlica olivnega olja
 Ščepec soli (po želji)
 Pest različnih semen ( laneno seme, sezam, sončnično seme, bučna semena,… po želji)
1

Moko, vinski kamen, sol in 1 žlico olivnega olja zmešamo skupaj.

2

Počasi dodajamo mineralno vodo in dobro zmešamo (najbolje z leseno kuhalnico ali kar z rokami). Testo je bolj tekoče kot pri kvašenem kruhu, zato naj vas to ne preplaši.

3

Pečico ogrejemo na 200°C. Modelni pekač pomažemo z žlico olivnega olja in vanj vlijemo testo.

4

Po želji lahko čez posujemo semena in jih malo poteptamo v testo.

5

Pečemo približno 1 uro, dokler kruh lepo ne naraste in se naredi hrustljava skorjica. Po peki kruh zavijemo v bombažno krpo dokler se ne shladi.