
Jabolčna pita malo drugače
Jabolčna pita, oz. ”jabolčni štrudl” je zelo priljubljena sladica pri Slovencih. Si upate pripraviti malce drugačno različico te popularne sladice?
Juhu, zdaj ste prijavljeni.
V pekač za muffine namestimo papirčke za muffine (oziroma silikonske modelčke). Rabarbaro in jagode očistimo in narežemo na majhne koščke. Hitro zmešamo moko, mandlje (dve žlici jih prihranite), pecilni prašek, sodo bikarbono in dva ščepca mletega cimeta.
Pečico ogrejemo na 180°C. Razžvrkljano jajce zmešamo z jogurtom, stopljenim maslom, sladkorjem in sadjem. Nato zmešamo mokre in suhe sestavine.
Z maso napolnemo modelčke in pečemo približno 25 minut. Ko so muffini pečeni, jih še nekaj minut pustimo v pekaču. Nato še vroče potresemo s preostalimi nasekljanimi mandlji.
Jabolčna pita, oz. ”jabolčni štrudl” je zelo priljubljena sladica pri Slovencih. Si upate pripraviti malce drugačno različico te popularne sladice?
Zanimiva sladica za takrat, ko vam ostane kruh, vi pa nimate srca, da bi ga vrgli v smeti. Mamljiv žemljin narastek vam bo tu priskočil na pomoč.
Ste vedeli, da kostanj lahko uporabite tudi v sladicah? Ne?! Potem morate pa nujno poskusiti ta recept – postal bo vaša najljubša jesenska sladica.
Si letos za božič želite ustvariti nekaj drugega, kot potico? Vam smemo predlagati ta sočen, saden božični kruh, nad katerim bodo vsi navdušeni? Super, želimo vam prijetno peko! 🙂
Novi dogodki pridejo kmalu.
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
Hej! S prijavo na naše novičke prejmeš presenečenje! In obljubimo, da jih ne bomo pošiljali preveč in da bodo vedno polne zanimivih vsebin, fotografij in naših razmišlanj ;)