fbpx

Italijanski piškoti Amaretti

Čas priprave25 minČas kuhanja15 minSkupni čas40 min

Italijanski piškoti Amaretti, oziroma ''razpokančki'', ki se vam bodo kar stopili v ustih.

Sestavine

 300 g mandljev
 200 g sladkorja v prahu
 4 beljaki

Navodila

1

Mandlje drobno zmeljemo in jih v skledi zmešamo s 150 g sladkorja v prahu.

2

V drugi skledi beljake z električnim mešalnikom stepemo v trd sneg. V sneg počasi z metlico vmešamo mandljevo maso in mešamo toliko časa, da dobimo gladko zmes.

3

Z dlanmi oblikujemo kroglice ter jih povaljamo v preostalem sladkorju in postavimo na pekač. Paziti moramo, da je med piškoti vsaj 3 – 4 cm razmaka, saj se piškoti med peko razlezejo.

4

Piškote pečemo na 180°C 15 minut. Počakamo, da se piškotki popolnoma ohladijo in jih šele nato odstranimo s pekača.

OPOMBA: Namesto sladkorja v prahu lahko uporabite tudi trsni sladkor in ga zmeljete ali pa Sugar Sweet Ery naravno sladili iz eritritola, ki je prmerno tudi za diabetike ter LCHF in ketonske diete.

SI ŽE KRAJČEK?

Potem se pa le vpiši na stran!

Drugače pa klikni polje “Ustvari račun” ob zaključku naročila in postani del Krajčkove družine