Print Options:

Muffini z jagodami in rabarbaro

Za število oseb1 porcijaČas priprave30 minČas kuhanja30 minSkupni čas1 ura

Kombinacija jagode in rabarbare, združene v rahlem testu, spečenem do perfekcije... nikoli ne razočara.

 250 g moke
 80 g rabarbare
 150 g jagod
 Cimet
 ½ čajne žličke sode bikarbone
 2 čajni žlički pecilnega praška
 60 g nasekljanih mandljev
 1 jajce
 100 g rjavega sladkorja
 100 g masla (in malo za namastitev pekača)
 250 ml jogurta
1

V pekač za muffine namestimo papirčke za muffine (oziroma silikonske modelčke). Rabarbaro in jagode očistimo in narežemo na majhne koščke. Hitro zmešamo moko, mandlje (dve žlici jih prihranite), pecilni prašek, sodo bikarbono in dva ščepca mletega cimeta.

2

Pečico ogrejemo na 180°C. Razžvrkljano jajce zmešamo z jogurtom, stopljenim maslom, sladkorjem in sadjem. Nato zmešamo mokre in suhe sestavine.

3

Z maso napolnemo modelčke in pečemo približno 25 minut. Ko so muffini pečeni, jih še nekaj minut pustimo v pekaču. Nato še vroče potresemo s preostalimi nasekljanimi mandlji.