fbpx
×

Izdelek je bil dodan v košarico!

Odpri košarico →
×

Vaše izdelke bomo poslali brezplačno!

Odpri košarico →

Si že krajček?

Prijavi se

Ste pozabili geslo?

Ustvari račun

Ustvari račun

Juhu, zdaj ste prijavljeni.

Muffini z banano in kamutovim kruhom

Muffini so res super sladica, ker jih lahko naredimo res na 1001 način in jih je zelo preprosto narediti. Tokrat vam predstavljamo malce drugačen okus.

Skupni čas30 min

Sestavine

 410 g polnozrnate kamutove moke
 25 g pecilnega praška iz vinskega kamna
 1 čajna žlička mletega cimeta
 Sol
 2 banani
 Sok 1 limone
 100 ml sončničnega olja
 3 žlice lešnikove ali mandljeve pulpe
 300 ml lešnikovega ali mandljevega naptika

Navodila

1

V skledo presejemo polnozrnato kamutovo moko, primešamo cimet, pecilni prašek in sol.

2

V drugo skledo narežemo banani in ju skupaj z limoninim sokom pretlačimo s paličnim mešalnikom, da se rahlo spenita. Medtem mešanjem počasi dodajamo sončnično olje. Nazadnje vmešamo še lešnikovo (mandljeov) pulpo in lešnikov (ovseno, riževo,…) napitek .

3

Obe mešanici damo skupaj in dobro premešamo.

4

Testo vlijemo v modelčke za muffine in pečemo v pečici pri 180°C do zlato rjave barve. Dober tek!

NASVET: postrezite jih skupaj s sladoledom, ne bo vam žal. :)

Še več receptov za vas

    Rahli slivovi cmoki

    Zima počasi, a vztrajno že trka na vrata – zadnji topli sončni žarki se poslavljajo, drevesa pa se šibijo pod težo sočnih sadežev. Če ne veste, kam z vsemi slivami, poskusite naš recept slivovih cmokov – ti so rahli, okusni in hitri za pripravo. Lahko jih tudi zmrznete, in dodate v svojo ozimnico.

    Preberi več

    Veganski parmezan

    Živimo v takem času, ko lahko že čisto vse jedi ustvarimo brez glutena, brez laktoze in brez jajc. To dokazuje tudi recept za veganski parmezan, ki je nastal izpod pridnih rok naše krajčkove kuharice Barbare. Uporabite ga lahko povsod, kjer bi uporabili tudi mlečni parmezan.

    Preberi več

Zakladi iz Krajčka

Hej! S prijavo na naše novičke prejmeš presenečenje! In obljubimo, da jih ne bomo pošiljali preveč in da bodo vedno polne zanimivih vsebin, fotografij in naših razmišlanj ;)

[mc4wp_form id="8049"]