fbpx

Muffini z banano in kamutovim kruhom

Skupni čas30 min

Muffini so res super sladica, ker jih lahko naredimo res na 1001 način in jih je zelo preprosto narediti. Tokrat vam predstavljamo malce drugačen okus.

Sestavine

 410 g polnozrnate kamutove moke
 25 g pecilnega praška iz vinskega kamna
 1 čajna žlička mletega cimeta
 sol
 2 banani
 sok 1 limone
 100 ml sončničnega olja
 3 žlica lešnikove ali mandljeve pulpe
 300 ml lešnikovega ali mandljevega mleka

Navodila

1

V skledo presejemo polnozrnato kamutovo moko, primešamo cimet, pecilni prašek in sol.

2

V drugo skledo narežemo banani in ju skupaj z limoninim sokom pretlačimo s paličnim mešalnikom, da se rahlo spenita. Medtem mešanjem počasi dodajamo sončnično olje. Nazadnje vmešamo še lešnikovo (mandljeov) pulpo in lešnikovo (ovseno, riževo,…) mleko.

3

Obe mešanici damo skupaj in dobro premešamo.

4

Testo vlijemo v modelčke za muffine in pečemo v pečici pri 180°C do zlato rjave barve. Dober tek!

NASVET: postrezite jih skupaj s sladoledom, ne bo vam žal. :)

SI ŽE KRAJČEK?

Potem se pa le vpiši na stran!

Drugače pa klikni polje “Ustvari račun” ob zaključku naročila in postani del Krajčkove družine