Print Options:

Muffini z banano in kamutovim kruhom

Za število oseb1 porcijaSkupni čas30 min

Muffini so res super sladica, ker jih lahko naredimo res na 1001 način in jih je zelo preprosto narediti. Tokrat vam predstavljamo malce drugačen okus.

 410 g polnozrnate kamutove moke
 25 g pecilnega praška iz vinskega kamna
 1 čajna žlička mletega cimeta
 Sol
 2 banani
 Sok 1 limone
 100 ml sončničnega olja
 3 žlice lešnikove ali mandljeve pulpe
 300 ml lešnikovega ali mandljevega naptika
1

V skledo presejemo polnozrnato kamutovo moko, primešamo cimet, pecilni prašek in sol.

2

V drugo skledo narežemo banani in ju skupaj z limoninim sokom pretlačimo s paličnim mešalnikom, da se rahlo spenita. Medtem mešanjem počasi dodajamo sončnično olje. Nazadnje vmešamo še lešnikovo (mandljeov) pulpo in lešnikov (ovseno, riževo,…) napitek .

3

Obe mešanici damo skupaj in dobro premešamo.

4

Testo vlijemo v modelčke za muffine in pečemo v pečici pri 180°C do zlato rjave barve. Dober tek!

NASVET: postrezite jih skupaj s sladoledom, ne bo vam žal. :)