Print Options:

Kakijevo pecivo

Za število oseb1 porcijaČas priprave15 minČas kuhanja45 minSkupni čas1 ura

Absolutno navdušeni smo, ko nam stranke pošljete vaše kreacije v kuhinji! Tudi Kristino je zajela kaki norija (le kako je ne bi?!) in nam je poslala recept za njeno kakijevo sladico, ki je sila preprosta, hkrati pa oh tako dobra. :) Hvala Kristina!

 100 g rozin
 Rum
 190 g moke
 1 žlička pecilnega praška
 150 g mletih orehov
 Sol
 Cimet
 Muškatni orešček
 100 g sladkorja
 1 vrečka vanilinega sladkorja
 120 g masla
 2 jajci
 250 g kakijevega pireja
 Sok polovice limone
1

Najprej rozine namočimo v rum.

2

Nato dobro skupaj zmešamo vse suhe sestavine.

3

Postopoma dodajamo ostale sestavine in mešamo toliko časa, dokler se vse sestavine med seboj ne premešajo.

4

Pekač obložimo s peki papirjem (tortni model) ali namažemo z maslom in oprašimo z moko (pekač).

5

Pečemo v ogreti pečici na 180°C največ 45 minut.

6

Pecivo razrežemo šele takrat, ko se dobro ohladi. Po želji ga pred serviranjem lahko potresemo s sladkorjem v prahu.

Dober tek!