fbpx
×

Izdelek je bil dodan v košarico!

Odpri košarico →
×

Vaše izdelke bomo poslali brezplačno!

Odpri košarico →
Vas zanima več ?

Vas zanima več?

Potem vas vabimo, da se naročite na naše novičke, kjer vas bomo obveščali o vseh novostih, akcijah, dogodkih in še kaj!

Si že krajček?

Prijavi se

Ste pozabili geslo?

Ustvari račun

Ustvari račun

Juhu, zdaj ste prijavljeni.

Vanilijevi muffini z malinami in borovnicami

Poznate ta občutek v nedeljo popoldne, ko so vse trgovine že zdavnaj zaprte, vam pa kar naenkrat zapaše nekaj sladkega? Brez skrbi, niste edini – nam se je to zgodilo ta vikend, zato smo se odločili speči muffine. Ker pa ne želimo najboljših receptov zadržati samo zase, ga z veseljem delimo še z vami!

Najboljša stvar teh muffinov? Recept je enostaven, brez živalskih produktov in resnično poteši tisto nedeljsko željo po sladkem. Prepričajte se sami!

Čas priprave25 minČas kuhanja25 minSkupni čas50 min

Sestavine

Za 12 muffinov potrebujemo
 370 g polnozrnate pšenične moke
 2 čajna žlička pecilnega praška
 1 čajna žlička soli
 225 g rjavega sladkorja
 170 ml olivnega olja
 300 ml poljubnega (nesladkanega) rastlinskega mleka
 2 čajna žlička jabolčnega kisa
 1 žlica vnilijevega ekstrata
 1 skodelica zamrznjenih borovnic
 1 skodelica zamrznjenih malin

Navodila

1

Pečico segrejemo na 180°C in pripravimo pekač za muffine

2

V srednje veliki posodi zmešamo skupaj moko, pecilni prašek, sol in sladkor, ter vse skupaj dobro premešamo.

3

V drugo posodo zmešamo skupaj olje, rastlinsko mleko, kis in vanilijev ekstrakt.

4

V posodi s suhimi sestavinami naredimo luknjo na sredini, in vanjo vlijemo mokre sestavine.

5

Vse skupaj dobro premešamo, da nikjer več ne ostanejo suhi delci.

6

Dodajte borovnice in maline in parkrat premešajte, da se sadje lepo razporedi po celotni masi.

7

Z žlico napolnite pekač za muffine in glejte, da bo povsod enaka količina mase

8

Muffine dajte v že segreto pečico in pecite 25-30 minut, oziroma dokler ne postanejo lahne zlate barve.

9

Muffine dajte iz pečice in jih pustite v pekaču, dokler se popolnoma ne ohladijo (če jih boste premikali, ko bodo še topli, se bodo sesedli)

Še več receptov za vas

Zakladi iz Krajčka

Hej! S prijavo na naše novičke prejmeš presenečenje! In obljubimo, da jih ne bomo pošiljali preveč in da bodo vedno polne zanimivih vsebin, fotografij in naših razmišlanj ;)

Vas zanima več?

Potem vas vabimo, da se naročite na naše novičke, kjer vas bomo obveščali o vseh novostih, akcijah, dogodkih in še kaj!