Italijanski piškoti Amaretti, oziroma ''razpokančki'', ki se vam bodo kar stopili v ustih.
Mandlje drobno zmeljemo in jih v skledi zmešamo s 150 g sladkorja v prahu.
V drugi skledi beljake z električnim mešalnikom stepemo v trd sneg. V sneg počasi z metlico vmešamo mandljevo maso in mešamo toliko časa, da dobimo gladko zmes.
Z dlanmi oblikujemo kroglice ter jih povaljamo v preostalem sladkorju in postavimo na pekač. Paziti moramo, da je med piškoti vsaj 3 – 4 cm razmaka, saj se piškoti med peko razlezejo.
Piškote pečemo na 180°C 15 minut. Počakamo, da se piškotki popolnoma ohladijo in jih šele nato odstranimo s pekača.
OPOMBA: Namesto sladkorja v prahu lahko uporabite tudi trsni sladkor in ga zmeljete ali pa Sugar Sweet Ery naravno sladili iz eritritola, ki je prmerno tudi za diabetike ter LCHF in ketonske diete.