Print Options:

Italijanski piškoti Amaretti

Za število oseb1 porcijaČas priprave25 minČas kuhanja15 minSkupni čas40 min

Italijanski piškoti Amaretti, oziroma ''razpokančki'', ki se vam bodo kar stopili v ustih.

 300 g mandljev
 200 g sladkorja v prahu
 4 beljaki
1

Mandlje drobno zmeljemo in jih v skledi zmešamo s 150 g sladkorja v prahu.

2

V drugi skledi beljake z električnim mešalnikom stepemo v trd sneg. V sneg počasi z metlico vmešamo mandljevo maso in mešamo toliko časa, da dobimo gladko zmes.

3

Z dlanmi oblikujemo kroglice ter jih povaljamo v preostalem sladkorju in postavimo na pekač. Paziti moramo, da je med piškoti vsaj 3 – 4 cm razmaka, saj se piškoti med peko razlezejo.

4

Piškote pečemo na 180°C 15 minut. Počakamo, da se piškotki popolnoma ohladijo in jih šele nato odstranimo s pekača.

OPOMBA: Namesto sladkorja v prahu lahko uporabite tudi trsni sladkor in ga zmeljete ali pa Sugar Sweet Ery naravno sladili iz eritritola, ki je prmerno tudi za diabetike ter LCHF in ketonske diete.