fbpx

Grahova juha

Grah je vrtna zelenjava, ki vsebuje največ beljakovin in je zato idealen za športnike. Vsebuje tudi mnogo vlaknin, vitamina A, vse vrste vitamina B, vitamin C ter cink, fosfor, kalij, magnezij in železo. Priporočamo, da to Barbarino juhico zajemate z največjo žlico, ki jo premore vaša kuhinja. :)

Sestavine

 2 žlici olivnega olja
 ½ čebule
 2 stroka česna
 500 g graha (lahko zamrznjenega)
 1 jabolko
 1 žlica misaMiso je fermentirana pasta, ki lahko postane juha, namaz ali omaka
 Sol, poper
 1 pest svežega peteršiljaAli 1 žlička suhega peteršilja
 1 žlička origana
 ½ žličke timijana
 800 ml vode
 125 ml ovsene smetane za kuhanje

Navodila

1

Čebulo in česen nasesekljamo. V loncu segrejemo olivno olje in popražimo česen ter čebulo.

2

V lonec dodamo vse ostale sestavine in kuhamo, dokler vse sestavine niso kuhane.

3

Ko so vse sestavine lepo mehke in skuhane juho zblendamo in postrežemo. Ponudimo jo s krekerji in Ajdovo batino delikatese Kucha.

SI ŽE KRAJČEK?

Potem se pa le vpiši na stran!

Drugače pa klikni polje “Ustvari račun” ob zaključku naročila in postani del Krajčkove družine