Print Options:

Grahova juha

Za število oseb1 porcijaSkupni čas45 min

Grah je vrtna zelenjava, ki vsebuje največ beljakovin in je zato idealen za športnike. Vsebuje tudi mnogo vlaknin, vitamina A, vse vrste vitamina B, vitamin C ter cink, fosfor, kalij, magnezij in železo. Priporočamo, da to Barbarino juhico zajemate z največjo žlico, ki jo premore vaša kuhinja. :)

 2 žlici olivnega olja
 ½ čebule
 2 stroka česna
 500 g graha (lahko zamrznjenega)
 1 jabolko
 1 žlica misaMiso je fermentirana pasta, ki lahko postane juha, namaz ali omaka
 Sol, poper
 1 pest svežega peteršiljaAli 1 žlička suhega peteršilja
 1 žlička origana
 ½ žličke timijana
 800 ml vode
 125 ml ovsene smetane za kuhanje
1

Čebulo in česen nasesekljamo. V loncu segrejemo olivno olje in popražimo česen ter čebulo.

2

V lonec dodamo vse ostale sestavine in kuhamo, dokler vse sestavine niso kuhane.

3

Ko so vse sestavine lepo mehke in skuhane juho zblendamo in postrežemo. Ponudimo jo s krekerji in Ajdovo batino delikatese Kucha.