Kostanjev tiramisu z višnjami
Ste vedeli, da kostanj lahko uporabite tudi v sladicah? Ne?! Potem morate pa nujno poskusiti ta recept – postal bo vaša najljubša jesenska sladica.
Juhu, zdaj ste prijavljeni.
Iz sestavin naredimo testo in ga zvaljamo tanko za nožev rob.
Na ognju zmešamo maslo in sladkor, da narasteta. Namažemo po razvaljanem testu.
Potresimo rozine, mlete orehe ali mandlje…, testo zavijemo kot rulado in jo razrežemo na štrukeljčke (debele cca 3 cm).
Položimo jih na pekač, v katerem je peki papir in pustimo vzhajati.
Pečico segrejemo na na 200°C in kolačke pečemo 30 minut. Ko zlato porumenijo, jih polijemo z 200 ml vrelega mleka, v katerega ste stresli 1 vrečko vanilijevega sladkorja.
Ko se v pečici osušijo jih vzamemo ven in potresemo s sladkorjem.
Vir: 220stopinjposevno
Ste vedeli, da kostanj lahko uporabite tudi v sladicah? Ne?! Potem morate pa nujno poskusiti ta recept – postal bo vaša najljubša jesenska sladica.
Veliko kupljenih sladoledov je polno sladkorja, konzervansov in barvil – zakaj se ne bi raje preizkusili in sami pripravili to nenadomestljivo poletno sladico?
Kombinacija jagode in rabarbare, združene v rahlem testu, spečenem do perfekcije… nikoli ne razočara.
Novi dogodki pridejo kmalu.
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
Hej! S prijavo na naše novičke prejmeš presenečenje! In obljubimo, da jih ne bomo pošiljali preveč in da bodo vedno polne zanimivih vsebin, fotografij in naših razmišlanj ;)