Print Options:

Ferdinandovi kolački

Za število oseb1 porcijaSkupni čas1 ura 30 min

Super sočni, super okusni in super tradicionalni slovenski Ferdinandovi kolački!

Testo
 400 g mokelahko tudi brezglutenske
 3 rumenjaki
 1 žlica sladkorja
 40 g kvasa
 Sol
 200 ml mleka
 Vanilin sladkor
Nadev
 150 g masla
 120 g sladkorja
 Rozine, mleti orehi, mandlji,...
1

Iz sestavin naredimo testo in ga zvaljamo tanko za nožev rob.

2

Na ognju zmešamo maslo in sladkor, da narasteta. Namažemo po razvaljanem testu.

3

Potresimo rozine, mlete orehe ali mandlje…, testo zavijemo kot rulado in jo razrežemo na štrukeljčke (debele cca 3 cm).

4

Položimo jih na pekač, v katerem je peki papir in pustimo vzhajati.

5

Pečico segrejemo na na 200°C in kolačke pečemo 30 minut. Ko zlato porumenijo, jih polijemo z 200 ml vrelega mleka, v katerega ste stresli 1 vrečko vanilijevega sladkorja.

6

Ko se v pečici osušijo jih vzamemo ven in potresemo s sladkorjem.

Vir: 220stopinjposevno