Testenine z lisičkami in zelenjavo
Lisičke so za mnoge najljubša vrsta gob, saj očarajo s svojo lepo barvo, okusom in teksturo. Priznamo, tudi nam res teknejo, zato smo si jih pripravili s testeninami v slastni smetanovi omaki.
Juhu, zdaj ste prijavljeni.
Piro namočimo v slano vodo in pustimo 2 dneva. Vmes lahko vodo enkrat ali dvakrat zamenjamo. Spremljamo, kdaj spremeni vonj. Ko se začne fermentacija, dobi malo sirni vonj, vendar ne pustimo, da postane moteč. Če fermentacijo želimo ustaviti, jo damo na hladno.
Ko nam je vonj pravi, zamenjamo vodo in jo skuhamo. Kuhamo po občutku, toliko, da nam je dovolj mehka.
Nasekljamo pol čebule in jo popražimo na soljenem (ghee) maslu.
Dodamo precejeno piro in pražimo 6 minut, oz. po občutku.
Čebulo nasekljamo na majhne koščke in jo popražimo na soljenem (ghee) maslu.
Česen nasekljamo na majhne koščke in ga dodamo čebuli. Popražimo.
Zelje narežemo na tanke trakove ter še malo nasekljamo. Dodamo ga česnu in čebuli ter zalijemo s približno skodelico vroče vode (po občutku).
Liste rdeče pese očistimo in grobo narežemo. Stebla narežemo na manjše koščke in jih takoj dodamo zelju. Mehkejše dele dodamo na koncu. Dušimo, dokler voda dovolj ne izhlapi.
OPOMBA: Pri fermentaciji se predela del glutena in žito postane lažje za prebavo ter ima boljši učinek na ravnovesje kultur v črevesju.
Lisičke so za mnoge najljubša vrsta gob, saj očarajo s svojo lepo barvo, okusom in teksturo. Priznamo, tudi nam res teknejo, zato smo si jih pripravili s testeninami v slastni smetanovi omaki.
Mala razvajanja na koncu dneva veljajo največ. Barbara je tokrat pripravila puhasto kremo iz matche in čičerikine vode, aquafabe.
Dobre stvari se same hvalijo in ta super slastna in zapeljiva rižota to samo potrjuje. Poleg odličnega okusa pa bomo z njo zaužili tudi veliko zelenolistne zelenjave, ki je za naše telo zelo pomembna, saj pomaga graditi naš notranji deževni gozd in krepiti krvni in dihalni sistem. Da o tem, kako sebuje veliko kalcija, magnezija, železa, fosforja, cinka, vitaminov A, C, E in K, vlaknin, folne kisline, klorofila in mnogo drugih mikro hranil sploh ne govorimo. 🙂
Testenine so kraljice italijanske kuhinje in prav je, da znamo pripraviti vsaj eno vrsto testenin, ki nas bodo popeljale na sončno in poletno Sicilijo.
Novi dogodki pridejo kmalu.
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
Hej! S prijavo na naše novičke prejmeš presenečenje! In obljubimo, da jih ne bomo pošiljali preveč in da bodo vedno polne zanimivih vsebin, fotografij in naših razmišlanj ;)