Hokaido latte
V jesen smo že kar konkretno zakorakali. Povsod okoli nas se vije slasten okus pečenega kostanja in bučnih dobrot – zakaj ne bi zadišalo še iz naših kuhinj? Krajčkova kuharica Barbara je pripravila jesensko razvado za dva.
Juhu, zdaj ste prijavljeni.
Mandlje drobno zmeljemo in jih v skledi zmešamo s 150 g sladkorja v prahu.
V drugi skledi beljake z električnim mešalnikom stepemo v trd sneg. V sneg počasi z metlico vmešamo mandljevo maso in mešamo toliko časa, da dobimo gladko zmes.
Z dlanmi oblikujemo kroglice ter jih povaljamo v preostalem sladkorju in postavimo na pekač. Paziti moramo, da je med piškoti vsaj 3 – 4 cm razmaka, saj se piškoti med peko razlezejo.
Piškote pečemo na 180°C 15 minut. Počakamo, da se piškotki popolnoma ohladijo in jih šele nato odstranimo s pekača.
OPOMBA: Namesto sladkorja v prahu lahko uporabite tudi trsni sladkor in ga zmeljete ali pa Sugar Sweet Ery naravno sladili iz eritritola, ki je prmerno tudi za diabetike ter LCHF in ketonske diete.
V jesen smo že kar konkretno zakorakali. Povsod okoli nas se vije slasten okus pečenega kostanja in bučnih dobrot – zakaj ne bi zadišalo še iz naših kuhinj? Krajčkova kuharica Barbara je pripravila jesensko razvado za dva.
Hitro, enostavno in nasitno – vse to vas bo pričakalo pri tem grešnem tuninem namazu.
Kdo pravi, da je pravi kremasti sladoled narejen samo s kravjim mlekom? Mi smo tu, da temu naredimo konec… takoj ko pojemo še eno kepico tega odličnega sladoleda 😉
Čokoladni posladek, ki ga ne boste morali nehati jesti. Nam ne verjamete? Kar poskusite sami… ampak zapomnite si, da smo vas opozorili.
Novi dogodki pridejo kmalu.
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
Hej! S prijavo na naše novičke prejmeš presenečenje! In obljubimo, da jih ne bomo pošiljali preveč in da bodo vedno polne zanimivih vsebin, fotografij in naših razmišlanj ;)