fbpx
×

Izdelek je bil dodan v košarico!

Odpri košarico →
×

Vaše izdelke bomo poslali brezplačno!

Odpri košarico →

Si že krajček?

Prijavi se

Ste pozabili geslo?

Ustvari račun

Ustvari račun

Juhu, zdaj ste prijavljeni.

Zelena rižota

Dobre stvari se same hvalijo in ta super slastna in zapeljiva rižota to samo potrjuje. Poleg odličnega okusa pa bomo z njo zaužili tudi veliko zelenolistne zelenjave, ki je za naše telo zelo pomembna, saj pomaga graditi naš notranji deževni gozd in krepiti krvni in dihalni sistem. Da o tem, kako sebuje veliko kalcija, magnezija, železa, fosforja, cinka, vitaminov A, C, E in K, vlaknin, folne kisline, klorofila in mnogo drugih mikro hranil sploh ne govorimo. :)

Skupni čas45 min

Sestavine

 Pol čebule
 1 korenček
 1 list zelene
 300 g špinače
 Šopek peteršilja
 80 g rastlinskega masla
 500 g riža
 Sol
 2 litra vode ali zelenjavne juhe
 (50 g parmezana)
 Pinjole

Navodila

1

Čebulo sesekljamo, korenček nastrgamo, list zelene, špinačo in peteršilj vsako zase sesekljamo.

2

V kozici segrejemo 60 g masla, dodamo najprej čebulo, jo prepražimo, nato primešamo pripravljeno zelenjavo. Prilijemo nekaj žlic vode ali juhe in dušimo 8 minut.

3

Dodamo prebran in opran riž, solimo in prilijemo približno 2 zajemalki vode ali juhe. Počasi dušimo, vmes večkrat premešamo in po potrebi dolivamo tekočino.

4

V približno 20 minutah je riž dovolj mehak. Z vilicami zamešamo vanj sesekljan peteršilj, preostanek masla in nariban parmezan (če ga uporabljamo).

5

Rižoto postrežemo s pinjolami, ki jih predhodno potresemo na rižoto. Dober tek!

Še več receptov za vas

    Korenčkova juha

    Kar nasmeh se nam nariše na obrazu, ko vidimo to čudovito oranžno kremno juhico, ki ni le zelo dobra, ampak je tudi prava vitaminska bomba.

    Preberi več

    Smoothie proti zamašenemu nosu

    Ali obstaja še slabši občutek, kot zamašen nos? Večno smrkanje, enormna poraba robčkov in občutek, da vse okoli sebe motimo s svojim pihanjem. Tale smoothie vam bo to težavo hitro odpravil!

    Preberi več

    Veganski parmezan

    Živimo v takem času, ko lahko že čisto vse jedi ustvarimo brez glutena, brez laktoze in brez jajc. To dokazuje tudi recept za veganski parmezan, ki je nastal izpod pridnih rok naše krajčkove kuharice Barbare. Uporabite ga lahko povsod, kjer bi uporabili tudi mlečni parmezan.

    Preberi več

Zakladi iz Krajčka

Hej! S prijavo na naše novičke prejmeš presenečenje! In obljubimo, da jih ne bomo pošiljali preveč in da bodo vedno polne zanimivih vsebin, fotografij in naših razmišlanj ;)

[mc4wp_form id="8049"]