Print Options:

Zelena rižota

Za število oseb1 porcijaSkupni čas45 min

Dobre stvari se same hvalijo in ta super slastna in zapeljiva rižota to samo potrjuje. Poleg odličnega okusa pa bomo z njo zaužili tudi veliko zelenolistne zelenjave, ki je za naše telo zelo pomembna, saj pomaga graditi naš notranji deževni gozd in krepiti krvni in dihalni sistem. Da o tem, kako sebuje veliko kalcija, magnezija, železa, fosforja, cinka, vitaminov A, C, E in K, vlaknin, folne kisline, klorofila in mnogo drugih mikro hranil sploh ne govorimo. :)

 Pol čebule
 1 korenček
 1 list zelene
 300 g špinače
 Šopek peteršilja
 80 g rastlinskega masla
 500 g riža
 Sol
 2 litra vode ali zelenjavne juhe
 (50 g parmezana)
 Pinjole
1

Čebulo sesekljamo, korenček nastrgamo, list zelene, špinačo in peteršilj vsako zase sesekljamo.

2

V kozici segrejemo 60 g masla, dodamo najprej čebulo, jo prepražimo, nato primešamo pripravljeno zelenjavo. Prilijemo nekaj žlic vode ali juhe in dušimo 8 minut.

3

Dodamo prebran in opran riž, solimo in prilijemo približno 2 zajemalki vode ali juhe. Počasi dušimo, vmes večkrat premešamo in po potrebi dolivamo tekočino.

4

V približno 20 minutah je riž dovolj mehak. Z vilicami zamešamo vanj sesekljan peteršilj, preostanek masla in nariban parmezan (če ga uporabljamo).

5

Rižoto postrežemo s pinjolami, ki jih predhodno potresemo na rižoto. Dober tek!