fbpx

Šampinjoni s prepeličjimi jajci

Čas priprave20 minČas kuhanja1 uraSkupni čas1 ura 20 min

Super prigrizek ali predjed, ki ne zahetva veliko priprav.

Sestavine

Sestavine
 6 velikih šampinjonov
 150 g mlete teletine
 1 žlica drobtin
 1 rumenjak
 1 žlica drobno sesekljanega peteršilja
 Morska sol
 Sveže zmlet poper ali čili
 1 žlica masla
 6 prepeličjih jajc

Navodila

Priprava
1

Šampinjone speremo z vodo, jim odstranimo peclje ter jih na drobno narežemo. Skupaj z mletim mesom (teletino) jih popražimo na maslu.

2

Dodamo še vse ostale sestavine z izjemo prepeličjih jajc. Vse skupaj premešamo in podušimo.

3

V manjši pekač, obložen z peki papirjem previdno zložimo šampinjone ter jih nadevamo s pripravljenim nadevom, a ne do vrha! Prepeličje jajce vsako posebej ubijemo in zlijemo na nadev.

4

Pekač previdno porinemo v pečico in 10 minut pečemo pri 200°C. Če želimo jed bolj sočno, v pekač (brez papirja) pred pečenjem vlijemo nekaj jušne osnove in masla.

SI ŽE KRAJČEK?

Potem se pa le vpiši na stran!

Drugače pa klikni polje “Ustvari račun” ob zaključku naročila in postani del Krajčkove družine