fbpx

Domača juha iz kopriv

Brez juhic nam živeti ni, sploh če so tako fotogenične in okusne, kot je tale!

Sestavine

 130 g pora
 130 g mladih kopriv
 1 l vode
 2 stroka česna
 2 žlici prosene moke ali prosenega zdroba
 1 žlica jušne začimbne mešanice ali jušna kocka
 Himalajska sol
 Muškatni orešček
 Kokosovo olje

Navodila

1

V kozici segrejemo kokosovo olje in v njem prepražimo narezan por. Dodamo oprane liste oziroma
vršičke kopriv in pražimo, da se koprive razpustijo. Zalijemo z vodo in zavremo.

2

V majhni kozici na kokosovem olju pražimo česen, da zadiši. Dodamo proseno moko ali zdrob in naredimo svetlo prežganje ter ga dodamo juhi.

3

Juho pretlačimo s paličnim mešalnikom in postavimo nazaj na kuhalno površino.

4

Začinimo z jušno začimbo, muškatnim oreščkom in solimo. Kuhamo še 2 minuti, nato odstavimo ter postrežemo.

NASVET: Tisti, ki radi poskusite divjo hrano, lahko juho okrasite z marjeticami in trobenticami ter jih tudi pojeste.
Po želji lahko juhi dodamo rezance ali katere druge jušne dodatke.

SI ŽE KRAJČEK?

Potem se pa le vpiši na stran!

Drugače pa klikni polje “Ustvari račun” ob zaključku naročila in postani del Krajčkove družine