Ferdinandovi kolački
Super sočni, super okusni in super tradicionalni slovenski Ferdinandovi kolački!
Juhu, zdaj ste prijavljeni.
Datlje namočimo v vodi in jih pustimo namočene 30 minut.
Ko jih odcedimo, jih skupaj s kokosom dobro zmeljemo v sekljalniku.
Dobljeni masi dodamo kokosovo maslo in vse skupaj še enkrat dobro zmeljemo, da dobimo lepo gladko maso.
Maso oblikujemo v kroglice, ki jih odlagamo na pekač pokrit s peki papirjem.
Pekač postavimo v hladilnik, da se kroglice strdijo (jaz sem ga pustila čez noč v mrzli shrambi).
Pripravimo čokoladni preliv in kroglice v njem povaljamo.
Na koncu kroglice povaljamo še v kokosu. Dober tek!
OPOZORILO: kroglice hranite na hladnem.
Super sočni, super okusni in super tradicionalni slovenski Ferdinandovi kolački!
Veganski tatarski biftek ali namaz iz leče je izredno enostavno pripraviti in bo navdušil tudi tiste, ki prisegajo le na tistega pravega iz mesa.
Drobljenec rada pripravim v porcijske skodele.
Tako je že 3/4 serviran v lični embalaži, samo že jogurt na vrhu in obrok je nared.
Še topel drobljenec za hladna jutra ali hladen za malico v šoli/službi/na izletu.
Kar nasmeh se nam nariše na obrazu, ko vidimo to čudovito oranžno kremno juhico, ki ni le zelo dobra, ampak je tudi prava vitaminska bomba.
Novi dogodki pridejo kmalu.
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
Hej! S prijavo na naše novičke prejmeš presenečenje! In obljubimo, da jih ne bomo pošiljali preveč in da bodo vedno polne zanimivih vsebin, fotografij in naših razmišlanj ;)