fbpx
×

Izdelek je bil dodan v košarico!

Odpri košarico →
×

Vaše izdelke bomo poslali brezplačno!

Odpri košarico →

Si že krajček?

Prijavi se

Ste pozabili geslo?

Ustvari račun

Ustvari račun

Juhu, zdaj ste prijavljeni.

Presne kroglice z dateljni in kokosom

Najboljše sladice so tiste, ki jih ne pripravljamo dolgo in se ne pečejo! Take sladice so tudi najbolj nevarne, saj včasih izginejo, še preden jih uspemo dokončati. Predstavljamo vam eno takih sladic.

Skupni čas40 min

Sestavine

Masa
 200 g razkoščenih dateljev
 180 g kokosovega masla
 80 g kokosove moke
Preliv
 120 ml kokosovega olja
 10 žličk 100% kakava v prahu
 3 žlice agavinega sirupa

Navodila

1

Datlje namočimo v vodi in jih pustimo namočene 30 minut.

2

Ko jih odcedimo, jih skupaj s kokosom dobro zmeljemo v sekljalniku.

3

Dobljeni masi dodamo kokosovo maslo in vse skupaj še enkrat dobro zmeljemo, da dobimo lepo gladko maso.

4

Maso oblikujemo v kroglice, ki jih odlagamo na pekač pokrit s peki papirjem.

5

Pekač postavimo v hladilnik, da se kroglice strdijo (jaz sem ga pustila čez noč v mrzli shrambi).

6

Pripravimo čokoladni preliv in kroglice v njem povaljamo.

7

Na koncu kroglice povaljamo še v kokosu. Dober tek!

OPOZORILO: kroglice hranite na hladnem.

Še več receptov za vas

    Drobljenec

    Drobljenec rada pripravim v porcijske skodele.
    Tako je že 3/4 serviran v lični embalaži, samo že jogurt na vrhu in obrok je nared.
    Še topel drobljenec za hladna jutra ali hladen za malico v šoli/službi/na izletu.

    Preberi več

    Korenčkova juha

    Kar nasmeh se nam nariše na obrazu, ko vidimo to čudovito oranžno kremno juhico, ki ni le zelo dobra, ampak je tudi prava vitaminska bomba.

    Preberi več

Zakladi iz Krajčka

Hej! S prijavo na naše novičke prejmeš presenečenje! In obljubimo, da jih ne bomo pošiljali preveč in da bodo vedno polne zanimivih vsebin, fotografij in naših razmišlanj ;)

[mc4wp_form id="8049"]