Juhu, zdaj ste prijavljeni.
Pita s figami – Galetta
Sveže fige so nekaj najboljšega že, če jih jemo same. Pomislite, kako okusna mora potem biti šele ta pita!
Juhu, zdaj ste prijavljeni.
Iz sestavin naredimo testo in ga zvaljamo tanko za nožev rob.
Na ognju zmešamo maslo in sladkor, da narasteta. Namažemo po razvaljanem testu.
Potresimo rozine, mlete orehe ali mandlje…, testo zavijemo kot rulado in jo razrežemo na štrukeljčke (debele cca 3 cm).
Položimo jih na pekač, v katerem je peki papir in pustimo vzhajati.
Pečico segrejemo na na 200°C in kolačke pečemo 30 minut. Ko zlato porumenijo, jih polijemo z 200 ml vrelega mleka, v katerega ste stresli 1 vrečko vanilijevega sladkorja.
Ko se v pečici osušijo jih vzamemo ven in potresemo s sladkorjem.
Vir: 220stopinjposevno
Sveže fige so nekaj najboljšega že, če jih jemo same. Pomislite, kako okusna mora potem biti šele ta pita!
Veliko kupljenih sladoledov je polno sladkorja, konzervansov in barvil – zakaj se ne bi raje preizkusili in sami pripravili to nenadomestljivo poletno sladico?
Muffini so res super sladica, ker jih lahko naredimo res na 1001 način in jih je zelo preprosto narediti. Tokrat vam predstavljamo malce drugačen okus.
Novi dogodki pridejo kmalu.
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
Hej! S prijavo na naše novičke prejmeš presenečenje! In obljubimo, da jih ne bomo pošiljali preveč in da bodo vedno polne zanimivih vsebin, fotografij in naših razmišlanj ;)