Print Options:

Presne kroglice z dateljni in kokosom

Za število oseb1 porcijaSkupni čas40 min

Najboljše sladice so tiste, ki jih ne pripravljamo dolgo in se ne pečejo! Take sladice so tudi najbolj nevarne, saj včasih izginejo, še preden jih uspemo dokončati. Predstavljamo vam eno takih sladic.

Masa
 200 g razkoščenih dateljev
 180 g kokosovega masla
 80 g kokosove moke
Preliv
 120 ml kokosovega olja
 10 žličk 100% kakava v prahu
 3 žlice agavinega sirupa
1

Datlje namočimo v vodi in jih pustimo namočene 30 minut.

2

Ko jih odcedimo, jih skupaj s kokosom dobro zmeljemo v sekljalniku.

3

Dobljeni masi dodamo kokosovo maslo in vse skupaj še enkrat dobro zmeljemo, da dobimo lepo gladko maso.

4

Maso oblikujemo v kroglice, ki jih odlagamo na pekač pokrit s peki papirjem.

5

Pekač postavimo v hladilnik, da se kroglice strdijo (jaz sem ga pustila čez noč v mrzli shrambi).

6

Pripravimo čokoladni preliv in kroglice v njem povaljamo.

7

Na koncu kroglice povaljamo še v kokosu. Dober tek!

OPOZORILO: kroglice hranite na hladnem.