
Rdeče zelje z listi rdeče pese ob fermentirani piri
Sliši se precej eksotično, ampak vam zagotavljamo, da okusi odlično pašejo skupaj. Super recept za martinovo pojedino!
Juhu, zdaj ste prijavljeni.
Češnjev paradižnik razpolovimo. Kumaro po dolgem razpolovimo, odstranimo peške in narežemo na centimeter debele koščke. Nasesekljamo rdečo čebulo in razdrobimo feta sir. Natrgamo liste bazilike.
Zmešamo kumare, paradižnik, čebulo, baziliko in feta sir. Posebej zmešamo olivno olje, kis, sladkor, poper in sol.
Solato zmešamo s prelivom in pustimo stati približno 30 minut na sobni temperaturi, da se okusi premešajo in kumare zmehčajo.
Sliši se precej eksotično, ampak vam zagotavljamo, da okusi odlično pašejo skupaj. Super recept za martinovo pojedino!
Stara pastirska jed na bovškem – mlad vroč kuhan krompir v olupku s skuto.
Barbara se je to odlično pastirsko jed odločila predelati v vegansko različico z dodano zelenjavo. In nastala je solatna pastirska skleda – super hrana za vroče poletne dni.
Osvežilna pisana solatka, pri kateri se lahko igramo tudi s svojimi sestavinami – mi smo si zaželeli tako belega, kot rdečeka mladega zelja.
Naj tudi preliv vsebuje sestavine, ki povzdignejo okus solate.
Novi dogodki pridejo kmalu.
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
Hej! S prijavo na naše novičke prejmeš presenečenje! In obljubimo, da jih ne bomo pošiljali preveč in da bodo vedno polne zanimivih vsebin, fotografij in naših razmišlanj ;)