Print Options:

Osvežilna poletna solata

Za število oseb1 porcijaSkupni čas20 min

Poleti je tako vroče, da se nam v Krajčku res ne da kuhati nad vročim ognjem, svoje trebuščke pa raje polnimo o osvežilnimi solatami, kot ja ta.

 2 skodelici češnjevega paradižnika
 1 srednje velika kumara
 ½ rdeče čebule
 ½ skodelice feta siraLahko tudi veganska različica
 ¼ skodelice natrganih listov sveže bazilike
 1 žlica rdečega vinskega kisa
 ½ žlice sladkorja
 2 žlici olivnega olja
 ½ žlice popra
 ½ žlice soli
1

Češnjev paradižnik razpolovimo. Kumaro po dolgem razpolovimo, odstranimo peške in narežemo na centimeter debele koščke. Nasesekljamo rdečo čebulo in razdrobimo feta sir. Natrgamo liste bazilike.

2

Zmešamo kumare, paradižnik, čebulo, baziliko in feta sir. Posebej zmešamo olivno olje, kis, sladkor, poper in sol.

3

Solato zmešamo s prelivom in pustimo stati približno 30 minut na sobni temperaturi, da se okusi premešajo in kumare zmehčajo.