fbpx
×

Izdelek je bil dodan v košarico!

Odpri košarico →
×

Vaše izdelke bomo poslali brezplačno!

Odpri košarico →
Vas zanima več ?

Vas zanima več?

Potem vas vabimo, da se naročite na naše novičke, kjer vas bomo obveščali o vseh novostih, akcijah, dogodkih in še kaj!

Si že krajček?

Prijavi se

Ste pozabili geslo?

Ustvari račun

Ustvari račun

Juhu, zdaj ste prijavljeni.

Musaka z zeljem ali ohrovtom

Kategorije

Musaka je tradicionalna balkansko turška jed, ki je fenomenalnega okusa in dopušča veliko mero individualnosti pri pripravi. Mi smo si jo dovolili pripraviti z zeljem.

Skupni čas2 ur

Sestavine

 3 pesti narezanega zelja (ali ohrovta)
 1 manjša bučka
 Strok česna
 1 korenje
 1 krompir
 350 g mletega mesa
 Sol, poper in začimbe po lastni izbiri
 2 žlici drobtin
 2 žlici smetane
 2 jajci
 1 kozarec mleka
 2 žlici olja
 50 g trdega sira

Navodila

1

Zelje blanširajte, na olju prepražite česen, naribano korenje, meso in dodajte naribano bučko, nariban krompir.

2

Posolite, poprajte in začinite po okusu ter dobro prepražite zelje.

3

Razdelite zelje na 3 dele. Ognjevarno posodo premažite z oljem, potresite z drobtinami in zložite 1/3 zelja, polovico nadeva, zopet zelje in nadev ter na koncu zopet zelje.

4

Musako narežite na kocke. Zmešajte jajca s smetano in mlekom ter prelijte musako in na vrh naribajte trdi sir.

5

Pecite 30 minut na 200 °C.

Še več receptov za vas

Zakladi iz Krajčka

Hej! S prijavo na naše novičke prejmeš presenečenje! In obljubimo, da jih ne bomo pošiljali preveč in da bodo vedno polne zanimivih vsebin, fotografij in naših razmišlanj ;)

Vas zanima več?

Potem vas vabimo, da se naročite na naše novičke, kjer vas bomo obveščali o vseh novostih, akcijah, dogodkih in še kaj!