Print Options:

Musaka z zeljem ali ohrovtom

Za število oseb1 porcijaSkupni čas2 ur

Musaka je tradicionalna balkansko turška jed, ki je fenomenalnega okusa in dopušča veliko mero individualnosti pri pripravi. Mi smo si jo dovolili pripraviti z zeljem.

 3 pesti narezanega zelja (ali ohrovta)
 1 manjša bučka
 Strok česna
 1 korenje
 1 krompir
 350 g mletega mesa
 Sol, poper in začimbe po lastni izbiri
 2 žlici drobtin
 2 žlici smetane
 2 jajci
 1 kozarec mleka
 2 žlici olja
 50 g trdega sira
1

Zelje blanširajte, na olju prepražite česen, naribano korenje, meso in dodajte naribano bučko, nariban krompir.

2

Posolite, poprajte in začinite po okusu ter dobro prepražite zelje.

3

Razdelite zelje na 3 dele. Ognjevarno posodo premažite z oljem, potresite z drobtinami in zložite 1/3 zelja, polovico nadeva, zopet zelje in nadev ter na koncu zopet zelje.

4

Musako narežite na kocke. Zmešajte jajca s smetano in mlekom ter prelijte musako in na vrh naribajte trdi sir.

5

Pecite 30 minut na 200 °C.