Print Options:

Kumarični gaspačo z lubenico

Za število oseb1 porcijaSkupni čas30 min

Na vroč poletni dan se prileže nekaj hladnega. Ta gaspačo s kumaro in lubenico je zelo lahek, osvežilen, poleg tega pa je še prava paša za oči. S tem gaspačom pa se boste še poskrbeli, da boste poleti dobro hidrirani.

 3 kumare
 120 g tofuja
 150 ml ledeno hladne vode
 1 majhna bela čebula
 3 žlice limoninega soka
 1 čajna žlička nastrganega ingverja
 2 žlici koriandrovih lističov
 Lističi 8 vejic mete
 2 žlički soli
 Pol žličke kajenskega popra
Dekoracija
 2 rezini lubenice (vsaka široka približno 2 cm)
 4 žlice bučnih semen
 2 žlici olivnega olja
1

Kumare operemo, jih po dolgem prerežemo in postrgamo semena. Meso kumar zrežemo na kocke, jim dodamo vse preostale sestavine, le nekaj metinih lističev prihranimo za konec.

2

Vse skupaj pretlačimo s paličnim mešalnikom, mešanico začinimo s soljo in poprom in juho za 2 do 6 ur postavimo v hladilnik.

3

Rezinama lubenic odstranimo semena in lubenici zrežemo na kocke. Bučna semena popražimo v teflonski posodi brez dodatka maščobe.

4

Ohlajeno juho porazdelimo po krožnikih ali skodelicah, po njej potresemo kocke lubenice in pražena semena, pokapamo z olivnim oljem in postrežemo.