
Pita s figami – Galetta
Sveže fige so nekaj najboljšega že, če jih jemo same. Pomislite, kako okusna mora potem biti šele ta pita!
Juhu, zdaj ste prijavljeni.
Čokolado razlomimo in stopimo v vodni kopeli.
Vmešamo jo v ohlajen kostanjev pire, dodamo mascarpone in dve žlici ruma. Škatlast model (24 x 10 cm) obložimo s folijo za živila.
Piškote pomakamo v mešanico preostalega ruma, mleka in višnjevega soka. Dno modela obložimo s plastjo piškotov, pokrijemo jih s plastjo kostanjeve kreme, naložimo višnje in ponovno obložimo s plastjo piškotov.
Sladko smetano stepemo z vanilijevim sladkorjem in jo položimo na vrh piškotov. Čezenj potresemo čokolado v prahu.
Pokrijemo s folijo in postavimo v hladilnik. Postrežemo ohlajeno.
Sveže fige so nekaj najboljšega že, če jih jemo same. Pomislite, kako okusna mora potem biti šele ta pita!
Zdrava različica doma praženih mandljev z agavinim sirupom, olivnim oljem, cimetom in eritritolom.
Zimsko razvajanje, vonj cimeta, karamele in mandljev.
Brezglutenske palačinke so zelo enostavno pripravljene, hitro prebavljive in zelo okusne – vaš trebušček vam bo v vseh aspektih hvaležen. 🙂
Sladica naše mladosti, ki nam ob vsakem grižljaju v spomin prikliče babičino kuhinjo in njen nasmejan obraz. 🙂
Novi dogodki pridejo kmalu.
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
Hej! S prijavo na naše novičke prejmeš presenečenje! In obljubimo, da jih ne bomo pošiljali preveč in da bodo vedno polne zanimivih vsebin, fotografij in naših razmišlanj ;)