Print Options:

Kostanjev tiramisu z višnjami

Za število oseb1 porcijaSkupni čas30 min

Ste vedeli, da kostanj lahko uporabite tudi v sladicah? Ne?! Potem morate pa nujno poskusiti ta recept - postal bo vaša najljubša jesenska sladica.

 200 g kostanjevega pireja
 400 g kreme mascarpone
 1 vanilijev sladkor
 100 g čokolade za kuhanje
 100 g kakava v prahu
 Približno 30 otroških piškotov
 100 ml mleka
 5 žlic ruma
 1 kozarec vloženih višenj
 250 ml sladke smetane
1

Čokolado razlomimo in stopimo v vodni kopeli.

2

Vmešamo jo v ohlajen kostanjev pire, dodamo mascarpone in dve žlici ruma. Škatlast model (24 x 10 cm) obložimo s folijo za živila.

3

Piškote pomakamo v mešanico preostalega ruma, mleka in višnjevega soka. Dno modela obložimo s plastjo piškotov, pokrijemo jih s plastjo kostanjeve kreme, naložimo višnje in ponovno obložimo s plastjo piškotov.

4

Sladko smetano stepemo z vanilijevim sladkorjem in jo položimo na vrh piškotov. Čezenj potresemo čokolado v prahu.

5

Pokrijemo s folijo in postavimo v hladilnik. Postrežemo ohlajeno.