
Pita s figami – Galetta
Sveže fige so nekaj najboljšega že, če jih jemo same. Pomislite, kako okusna mora potem biti šele ta pita!
Juhu, zdaj ste prijavljeni.
Najprej rozine namočimo v rum.
Nato dobro skupaj zmešamo vse suhe sestavine.
Postopoma dodajamo ostale sestavine in mešamo toliko časa, dokler se vse sestavine med seboj ne premešajo.
Pekač obložimo s peki papirjem (tortni model) ali namažemo z maslom in oprašimo z moko (pekač).
Pečemo v ogreti pečici na 180°C največ 45 minut.
Pecivo razrežemo šele takrat, ko se dobro ohladi. Po želji ga pred serviranjem lahko potresemo s sladkorjem v prahu.
Dober tek!
Sveže fige so nekaj najboljšega že, če jih jemo same. Pomislite, kako okusna mora potem biti šele ta pita!
Kombinacija jagode in rabarbare, združene v rahlem testu, spečenem do perfekcije… nikoli ne razočara.
Ste vedeli, da kostanj lahko uporabite tudi v sladicah? Ne?! Potem morate pa nujno poskusiti ta recept – postal bo vaša najljubša jesenska sladica.
Novi dogodki pridejo kmalu.
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
Hej! S prijavo na naše novičke prejmeš presenečenje! In obljubimo, da jih ne bomo pošiljali preveč in da bodo vedno polne zanimivih vsebin, fotografij in naših razmišlanj ;)