Ferdinandovi kolački
Super sočni, super okusni in super tradicionalni slovenski Ferdinandovi kolački!
Juhu, zdaj ste prijavljeni.
Naribamo jabolka, zmešamo jajca, gres in pecilni prašek. Zmes dodamo jabolkam in dobro premešamo. Raztopimo maslo.
V pekač položimo 1 list testa, ga namažemo z maslom in nanj damo drugo plast testa. Na začetek testa damo jabolka in tesno zvijemo v roladko.
Postopek ponavljamo, dokler ne porabimo vseh sestavin. Pred pečenjem srežemo rolice na krajše rolice. Raztopimo margarino in olje ter prelijemo čez štrudel pred vstavljanjem v pečico.
Jabolčno pito pečemo v pečici 30 minut na 250 °C.
Medtem naredimo preliv: sladkor in vodo zavremo, malo kuhamo ter dodamo vanilijev sladkor. Hladen preliv polijemo čez vročo pito.
Super sočni, super okusni in super tradicionalni slovenski Ferdinandovi kolački!
Veliko kupljenih sladoledov je polno sladkorja, konzervansov in barvil – zakaj se ne bi raje preizkusili in sami pripravili to nenadomestljivo poletno sladico?
Ste naveličani klasične italijanske panna cotte z gozdnimi sadeži? Potem je čas za zimsko različico! Zakaj? Ker imamo radi sezonsko (in lokalno). 🙂 V teh deževnih jesenskih dneh naj vam kot Sonce zažari kakijeva panna cotta. Hvala za recept, David!
Novi dogodki pridejo kmalu.
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
Hej! S prijavo na naše novičke prejmeš presenečenje! In obljubimo, da jih ne bomo pošiljali preveč in da bodo vedno polne zanimivih vsebin, fotografij in naših razmišlanj ;)