fbpx
×

Izdelek je bil dodan v košarico!

Odpri košarico →
×

Vaše izdelke bomo poslali brezplačno!

Odpri košarico →
Vas zanima več ?

Vas zanima več?

Potem vas vabimo, da se naročite na naše novičke, kjer vas bomo obveščali o vseh novostih, akcijah, dogodkih in še kaj!

Si že krajček?

Prijavi se

Ste pozabili geslo?

Ustvari račun

Ustvari račun

Juhu, zdaj ste prijavljeni.

Jabolčna pita malo drugače

Jabolčna pita, oz. ''jabolčni štrudl'' je zelo priljubljena sladica pri Slovencih. Si upate pripraviti malce drugačno različico te popularne sladice?

Skupni čas1 ura

Sestavine

 500 g vlečenega testa
 1 kg jabolk
 2 jajca
 200 g rozin
 ½ pecilnega praška
 1 žlička cimeta
 125 g masla
 4 žlice gresa
 85 g margarine
 3 žlice olja
Preliv
 2 do 4 skodelice sladkorja
 5 skodelice vode
 2 vanilijeva sladkorja

Navodila

1

Naribamo jabolka, zmešamo jajca, gres in pecilni prašek. Zmes dodamo jabolkam in dobro premešamo. Raztopimo maslo.

2

V pekač položimo 1 list testa, ga namažemo z maslom in nanj damo drugo plast testa. Na začetek testa damo jabolka in tesno zvijemo v roladko.

3

Postopek ponavljamo, dokler ne porabimo vseh sestavin. Pred pečenjem srežemo rolice na krajše rolice. Raztopimo margarino in olje ter prelijemo čez štrudel pred vstavljanjem v pečico.

4

Jabolčno pito pečemo v pečici 30 minut na 250 °C.

Medtem naredimo preliv: sladkor in vodo zavremo, malo kuhamo ter dodamo vanilijev sladkor. Hladen preliv polijemo čez vročo pito.

Še več receptov za vas

Zakladi iz Krajčka

Hej! S prijavo na naše novičke prejmeš presenečenje! In obljubimo, da jih ne bomo pošiljali preveč in da bodo vedno polne zanimivih vsebin, fotografij in naših razmišlanj ;)

Vas zanima več?

Potem vas vabimo, da se naročite na naše novičke, kjer vas bomo obveščali o vseh novostih, akcijah, dogodkih in še kaj!