fbpx

Bananina presna torta s čokolado

Čas priprave30 minSkupni čas30 min

Naslov recepta že vse pove - mi lahko dodamo le, da sigurno ne boste pojedli le enega kosa.

Sestavine

 150 g mandljev
 50 g ovsenih kosmičev
 6 žlica agavinega sirupa
 4 žlica stopljenega kokosovega olja
Čokolada
 50 g kakava v prahu
 10 žlica stopljenega kokosovega olja
 1 žlica agavinega sirupa
Bananin nadev
 100 g indijskih oreščkov
 2 banani
 3 žlica stopljenega kokosovega olja
 1 žlica limoninega soka

Navodila

1

Prvo zmeljite mandlje in ovsene kosmiče v fino moko, dodajte agavo in kokosovo olje. Dobro premešajte. Razporedite v model za pite ali pekač za torte in oblikujte približno 3 cm visok rob (model uporabljen v receptu je bill premera 20 cm). Postavite v hladilnik in se lotite priprave čokolade.

2

Čokoladno plast pripravite tako, da stopljenemu kokosovemu olju vmešate kakav v prahu in agavin sirup. Z metlico premešajte in enakomerno prelijte po osnovi. Postavite v hladilnik za toliko časa, da se čokolada strdi.

3

Za bananin nadev v mešalniku najprej premešajte indijske oreščke v moko, dodajte kokosovo olje, limonin sok in na koščke narezani banani. Dobro premešajte in razporedite prek čokoladne plasti.

4

Torto postavite v hladilnik za dobro uro, da se nekoliko strdi.

Servirajte hladno!

SI ŽE KRAJČEK?

Potem se pa le vpiši na stran!

Drugače pa klikni polje “Ustvari račun” ob zaključku naročila in postani del Krajčkove družine