fbpx
×

Izdelek je bil dodan v košarico!

Odpri košarico →
×

Vaše izdelke bomo poslali brezplačno!

Odpri košarico →

Si že krajček?

Prijavi se

Ste pozabili geslo?

Ustvari račun

Ustvari račun

Juhu, zdaj ste prijavljeni.

Domača orehova potica

Vsi vemo, da je kraljica slovenskih decembrskih praznovanj orehova potica, tako da zaradi svojega slastnega nadeva in rahlega testa ta recept preprosto morate poskusiti!

Čas priprave3 ur 20 minČas kuhanja40 minSkupni čas4 ur

Sestavine

Testo
 600 g moke po izbiri
 30 g kvasa
 200 ml surovega mleka
 140 g trsnega sladkorja (ali sladila po izbiri)
 4 rumenjaki (jajca proste reje)
 Ščepec soli
 1 zavitek vanilijevega sladkorja
 Surovo maslo (za model)
Nadev
 400 g orehov
 300 ml surovega mleka ali domače sladke smetane
 Trsni sladkor po okusu
 1 žlica ruma ali slivovke
 Sneg iz beljakov

Navodila

1

Prvo zmešamo žlico moke, malo mleka, žličko sladkorja in zdrobljen kvas. Počakamo, da malo vzhaja – se dvige.

2

Vmes vzamemo orehe in jih dobro nasekljamo. Sesekljane orehe poparimo z surovim mlekom ali sladko smetano. Paziti moramo, da tekočine ni preveč. Iz beljakov stepemo sneg. Poparljenim orehom dodamo 1 žlico ruma ali domače slivovke, sladkor in nazadnje še sneg. Vse skupaj rahlo zmešamo.

3

Iz vseh sestavin za testo in kvasa zamesimo testo kot za kekse, ga takoj dobro razvaljamo, namažemo z nadevom, previdno zvijemo in denemo v pomaščen model ali pekač. Zvito potico pustimo na pekaču čez noč, da vzhaja. Zjutraj potico spečemo v srednje topli pečici. Nekaj časa jo pustimo kar v modelu, nato jo zvrnemo in potresemo s sladkorjem v prahu.

4

Sladkor v prahu lahko naredite sami – trsni sladkor dobro zmeljete v mlinčku za kavo 🙂

Še več receptov za vas

    Kakijevo pecivo

    Absolutno navdušeni smo, ko nam stranke pošljete vaše kreacije v kuhinji! Tudi Kristino je zajela kaki norija (le kako je ne bi?!) in nam je poslala recept za njeno kakijevo sladico, ki je sila preprosta, hkrati pa oh tako dobra. 🙂 Hvala Kristina!

    Preberi več

    Žemljin narastek

    Zanimiva sladica za takrat, ko vam ostane kruh, vi pa nimate srca, da bi ga vrgli v smeti. Mamljiv žemljin narastek vam bo tu priskočil na pomoč.

    Preberi več

    Bučni vaflji

    Priljubljena belgijska sladica/zajtrk z Barbarinim jesenskim pridihom. Brez skrbi, če nimate pekača za vaflje! Barbara pravi, da iz testa lahko naredite tudi ameriške palačinke!

    Preberi več

Zakladi iz Krajčka

Hej! S prijavo na naše novičke prejmeš presenečenje! In obljubimo, da jih ne bomo pošiljali preveč in da bodo vedno polne zanimivih vsebin, fotografij in naših razmišlanj ;)

[mc4wp_form id="8049"]