Pečena jabolka z orehovim nadevom
Sladica naše mladosti, ki nam ob vsakem grižljaju v spomin prikliče babičino kuhinjo in njen nasmejan obraz. 🙂
Juhu, zdaj ste prijavljeni.
Za osnovo zmešamo mlete orehe s preostalimi sestavinami in enakomerno razporedimo po tortnem modelu (premera 20 cm ali manj). Postavimo v hladilnik in pripravimo nadev.
Indijske oreščke predhodno za 15 minut namočimo v vreli vodi. Skupaj z olupljenim jabolkom in ostalimi sestavinami zmiksamo s paličnim mešalnikom do gladkega. Razporedimo po osnovi.
Za preliv rahlo segrejemo kokosovo olje, dodamo kakav in agavo. Premešamo in prelijemo po torti. Postavimo v hladilnik ali zamrzovalnik in postrežemo ohlajeno.
Vir: Kalček
Sladica naše mladosti, ki nam ob vsakem grižljaju v spomin prikliče babičino kuhinjo in njen nasmejan obraz. 🙂
Veganska alternativa nam vsem znani sladici in kraljici decembrskih praznovanj – orehovi potici!
Kdo pravi, da je pravi kremasti sladoled narejen samo s kravjim mlekom? Mi smo tu, da temu naredimo konec… takoj ko pojemo še eno kepico tega odličnega sladoleda 😉
Bezeg je mnogostrana rastlina, ki jo lahko uporabimo res kjerkoli, pa najsi bo to kot okusna limonada, hranljivi ocvrtki ali pa kot pregrešna pita. Ta recept je res hit vseh naših Krajčkovih poletij.
Novi dogodki pridejo kmalu.
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
Hej! S prijavo na naše novičke prejmeš presenečenje! In obljubimo, da jih ne bomo pošiljali preveč in da bodo vedno polne zanimivih vsebin, fotografij in naših razmišlanj ;)