Print Options:

Cheesecake s čokolado

Za število oseb1 porcijaSkupni čas45 min

Kdo pravi, da so sladice brez jajc in mleka nemogoče za pripravo in čisto brez okusa? Naš cheesecake je tu, da enkrat za vselej podre neresnične stereotipe rastlinske prehrane!

Osnova
 100 g mletih orehov
 2 žlici kakava v prahu
 2 žlici agavinega sirupa
 1 žlica kokosovega olja
Nadev
 100 g indijskih oreščkov
 1 Granny Smith jabolkoLahko tudi jabolko katere druge sorte! :)
 10 žlic agavinega sirupa
 2 žlici kokosovega olja
 Sok polovice limone
 Vanilijev ekstrakt
Čokoladni preliv
 2 žlici kakava v prahu
 1 žlica kokosovega olja
 1 žlica agavinega sirupa
1

Za osnovo zmešamo mlete orehe s preostalimi sestavinami in enakomerno razporedimo po tortnem modelu (premera 20 cm ali manj). Postavimo v hladilnik in pripravimo nadev.

2

Indijske oreščke predhodno za 15 minut namočimo v vreli vodi. Skupaj z olupljenim jabolkom in ostalimi sestavinami zmiksamo s paličnim mešalnikom do gladkega. Razporedimo po osnovi.

3

Za preliv rahlo segrejemo kokosovo olje, dodamo kakav in agavo. Premešamo in prelijemo po torti. Postavimo v hladilnik ali zamrzovalnik in postrežemo ohlajeno.

Vir: Kalček