fbpx
×

Izdelek je bil dodan v košarico!

Odpri košarico →
×

Vaše izdelke bomo poslali brezplačno!

Odpri košarico →

Si že krajček?

Prijavi se

Ste pozabili geslo?

Ustvari račun

Ustvari račun

Juhu, zdaj ste prijavljeni.

Božanska lečina juha

Da vam bo vaša prebava hvaležna si privoščite krožnik vroče lečine juha - leča je namreč polna lahko prebavljivih beljakovin in vlaknin. Z njo si zato lahko uravnavamo in pospešujemo prebavo - za po vrhu pa je še okusna!

Skupni čas50 min

Sestavine

 2 srednje veliki rdeči čebuli
 1 velika rdeča paprika
 400 g rjave leče
 2 žlici olivnega olja
 2 l vode
 2 čajni žlički timijanovih lističev
 Sol
 Kajenski poper
 2 žlici limoninega soka
 1 žlička svežega, drobno narezanega koriandra ali peteršilja

Navodila

1

Čebulo drobno nasekljamo. Papriki odstranimo semena, jo operemo in narežemo na majhne kockice. Lečo operemo pod tekočo vodo.

2

Olje rahlo segrejemo, nanj stresemo čebulo in ob stalnem mešanju dušimo, da postekleni. Čebula ne sme porjaveti, saj takrat spremeni okus. Dodamo papriko, ob stalnem mešanju dušimo še kakšno minuto, nato v posodo stresemo še lečo. Na hitro premešamo in zalijemo z dvema litroma vrele vode.

3

Na zmernem ognju kuhamo približno 10 minut. Ko je leča popolnoma mehka, dodamo sol, kajenski poper, timijan in limonin sok.

4

Juho po želji zmeljemo s paličnim mešalnikom, nalijemo v skodelice in posujemo s svežim koriandrom ali peteršiljem.

Še več receptov za vas

    Zelena juha

    V Krajčku imamo najraje okusne juhe, ki dobro izgledajo, dobro dišijo in so dobre za naše telo. Barbarina zelena juha je polna antioksidantov, vitaminov in mineralov – popolna za krepitev imunskega sistema.

    Preberi več

    Bučna juha z rdečo lečo

    Buče so kar velika jesenska inspiracija naše Barbare. Zakaj ne bi bile, saj sta njihova vibrantna barva in okus res nekaj posebnega. Poleg tega pa so buče znani diuretik in pomagajo pri vnetju ledvic, ter sečnega mehurja.

    Preberi več

    Pastinakova juha

    Pastinak je sladka, škrobnata zimska korenovka in je zdrava zamenjava za krompir – je odličen vir vlaknin, vitaminov in hkrati vsebuje malo kalorij.

    Preberi več

Zakladi iz Krajčka

Hej! S prijavo na naše novičke prejmeš presenečenje! In obljubimo, da jih ne bomo pošiljali preveč in da bodo vedno polne zanimivih vsebin, fotografij in naših razmišlanj ;)

[mc4wp_form id="8049"]