Pastinakova juha
Pastinak je sladka, škrobnata zimska korenovka in je zdrava zamenjava za krompir – je odličen vir vlaknin, vitaminov in hkrati vsebuje malo kalorij.
Juhu, zdaj ste prijavljeni.
Čebulo drobno nasekljamo. Papriki odstranimo semena, jo operemo in narežemo na majhne kockice. Lečo operemo pod tekočo vodo.
Olje rahlo segrejemo, nanj stresemo čebulo in ob stalnem mešanju dušimo, da postekleni. Čebula ne sme porjaveti, saj takrat spremeni okus. Dodamo papriko, ob stalnem mešanju dušimo še kakšno minuto, nato v posodo stresemo še lečo. Na hitro premešamo in zalijemo z dvema litroma vrele vode.
Na zmernem ognju kuhamo približno 10 minut. Ko je leča popolnoma mehka, dodamo sol, kajenski poper, timijan in limonin sok.
Juho po želji zmeljemo s paličnim mešalnikom, nalijemo v skodelice in posujemo s svežim koriandrom ali peteršiljem.
Pastinak je sladka, škrobnata zimska korenovka in je zdrava zamenjava za krompir – je odličen vir vlaknin, vitaminov in hkrati vsebuje malo kalorij.
Vsi poznamo mlado čebulo, kaj pa mlad česen, oziroma bolj natančno, česnove cvetove? Večinoma spregledan dar narave, ki ga mi še kako radi pripravljamo! Kaj porečete na čudovito spomladansko juhico s česnovimi cvetovi?
Curry juhica, ali kot ji Barbara rada pravi – božanska, ker poboža vse brbončice. Popolna izbira za hladne in mokre jesenske dni, ko paše malo toplega crkljanja. 🙂
Novi dogodki pridejo kmalu.
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
Hej! S prijavo na naše novičke prejmeš presenečenje! In obljubimo, da jih ne bomo pošiljali preveč in da bodo vedno polne zanimivih vsebin, fotografij in naših razmišlanj ;)