Da vam bo vaša prebava hvaležna si privoščite krožnik vroče lečine juha - leča je namreč polna lahko prebavljivih beljakovin in vlaknin. Z njo si zato lahko uravnavamo in pospešujemo prebavo - za po vrhu pa je še okusna!
Čebulo drobno nasekljamo. Papriki odstranimo semena, jo operemo in narežemo na majhne kockice. Lečo operemo pod tekočo vodo.
Olje rahlo segrejemo, nanj stresemo čebulo in ob stalnem mešanju dušimo, da postekleni. Čebula ne sme porjaveti, saj takrat spremeni okus. Dodamo papriko, ob stalnem mešanju dušimo še kakšno minuto, nato v posodo stresemo še lečo. Na hitro premešamo in zalijemo z dvema litroma vrele vode.
Na zmernem ognju kuhamo približno 10 minut. Ko je leča popolnoma mehka, dodamo sol, kajenski poper, timijan in limonin sok.
Juho po želji zmeljemo s paličnim mešalnikom, nalijemo v skodelice in posujemo s svežim koriandrom ali peteršiljem.