
Pita s figami – Galetta
Sveže fige so nekaj najboljšega že, če jih jemo same. Pomislite, kako okusna mora potem biti šele ta pita!
Juhu, zdaj ste prijavljeni.
Borovnice potresemo s sladkorjem; S potresanjem posode sestavini dobro premešamo in pustimo stati 15 minut.
Sladkane borovnice s paličnim mešalnikom gladko razmešamo. Borovnicam dodamo kislo smetano in limonin sok in še enkrat dobro premešamo.
Sladko smetano čvrsto stepemo in primešamo borovničevi masi. Zmes nalijemo v plastično posodo, ki jo nepredušno zapremo in vsaj za 3 ure postavimo v zamrzovalnik. Med zamrzovanjem sladoled nekajkrat dobro premešamo z vilicami.
Dodatni nasveti:
- Borovničev smetanov sladoled ali sladoled iz borovnic in sladke smetane lahko ponudimo s stepeno sladko smetano.
- Ameriške borovnice so manj aromatične
- Beli sladkor lahko nadomestimo z rjavim trsnim sladkorjem, z različnimi vrstami medu, z riževim sirupom ali z zgoščenim jabolčnim sokom.
- Za izboljšanje sladoleda, masi primešamo malo drobno naribane limonine lupinice.
- Jagodičevje se hitro kvari, zato sveže nabranega oziroma kupljenega (u)porabimo čimprej.
Sveže fige so nekaj najboljšega že, če jih jemo same. Pomislite, kako okusna mora potem biti šele ta pita!
Buče so jeseni res na vsakem koraku. Buča tu, buča tam, bučo rad/a tudi v želodčka dam! 🙂 Poglejte, kaj je naša Barbara pripravila tokrat.
Recept za popolne brezglutenske brownije, ki vam ne bodo vzeli veliko časa, vas bodo pa vsekakor navdušili s svojim okusom! Prepričajte se sami!
Novi dogodki pridejo kmalu.
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
Hej! S prijavo na naše novičke prejmeš presenečenje! In obljubimo, da jih ne bomo pošiljali preveč in da bodo vedno polne zanimivih vsebin, fotografij in naših razmišlanj ;)